tisdag 10 april 2012

Fotoutmaning vänner emellan - Välkommen att vara med du också!

Du som tittat in här på bloggen känner kanske igen inläggsrubriken Fotouppdrag vänner emellan. Det är min fina vän Kristina med bloggen mamma med ambitioner och jag som då och då utmanar varandra att fotografera på olika tema för att hålla intresset och nyförvärvade fotokunskaper vid liv. Nu har vi bestämt oss för att även bjuda in er i bloggvärlden att vara med.

Tanken är alltså att vi fotograferar utifrån ett givet tema, utifrån våra egna tankar och tolkningar och med vilken utrustning som helst. Ta en bild, ta många bilder, redigera och lek med bildbehandling eller skapa collage. Gör precis som du vill bara du känner att det är kul! För att det är kul är viktigt. Fotografera kan man göra av många anledningar och för min egen del fotograferar jag för att det är roligt men framför allt för att jag tycker om att fokusera på sådant som är vackert för mina ögon. Jag tycker om att flytta runt saker här hemma och försöka fotografera dem så fördelaktigt jag kan, jag tycker att det är roligt att fota mina pyssel och jag tycker om att strosa runt i naturen och låta mina ögon söka efter något vackert eller intressant att vila på. Det finns som sagt många anledningar till att använda kameran. Göran Segeholm, författare till boken Konsten att ta vinnande bilder, menar t.o.m. att fotografering som hobby är ett sätt att hålla psykdoktorn borta. Ett skäl som är nog så gott tycker jag!


 Så häng nu med oss två glada amatörer och låt oss inspireras av varandra. Temat som gäller är På väg. På väg till något? På väg ifrån? Eller på väg att bli ...?  Tja det får vi se så småningom. På söndag den 15/4 publicerar vi våra bilder. Vill du vara med är det bara att lämna en kommentar här hos mig eller hos Kristina så att vi vet att du är med. Då kan vi länka tillbaka din blogg och hitta till dina bilder. Vill du skapa ett inlägg på din blogg om fotoutmaning får du gärna låna vår bild Fotoutmaning vänner emellan.

Önskar er en fin tisdag!

Maria

14 kommentarer:

 1. Vad roligt, jag vill gärna vara med! Extra kul att få några dagar på sig, då hinner jag klura lite och kanske komma på något också :-) Ha en härlig dag!

  SvaraRadera
 2. Hej Maria! Jag är som sagt jättegärna med! Kul tema, jag får massor av idéer på en gång.

  Jag tipsar om utmaningen på min blogg senare under dagen!

  Jenny

  SvaraRadera
 3. Jag vill ju inte vara sämre jag än att vara med! :) Söndag ska vi se var jag är påväg!?
  Kram sandra

  SvaraRadera
 4. Ja, det är klart jag vill var med!!! Vad roligt :-D Kommer kanske inte lyckas hänga på varje gång, men ska göra mitt bästa :-)

  SvaraRadera
 5. Jag vill också haka på. Låter kul tycker jag....nu börjar de grå att arbeta direkt här.... :)

  Går du fotokurserna på Jönköpings högskola också? Kanske jag redan har frågat....

  Kramar

  SvaraRadera
 6. Åh vad det lät kul!!!
  Skulle gärna vara med, men det där med bildredigering är ju inte min starka sida....
  Har investerat i photoshop och naiv som jag är, trodde jag skulle fixa det på egen hand..... Icke..
  Är väldans intresserad av foto, men skulle nog behöva gå några kurser eller två!
  Ska med spänning följa er utmaning :)
  Kram Marie

  SvaraRadera
 7. Vilken rolig idé, den ska jag fundera på! Lustigt, fick just hem den boken i brevlådan, jättespännande läsning!

  Kram/Mira

  SvaraRadera
 8. Vilken rolig idé! Vore kul att vara med, men jag väntar bebis om åtta dagar så vi får se om jag är med nu eller senare. Hur som helst kommer jag kika på ert resultat. Nu ska jag kika vidare här på din fina blogg.

  Kram Linda

  SvaraRadera
 9. Detta låter skoj för en amatörfotograf som mig. "På väg", det ska jag fundera på.

  Ha det gott

  SvaraRadera
 10. Ja, vad tusan.... klart man är med!!
  Det blir vad det blir! Var ute med hunden på förmiddagen och sökte inspiration i naturen, så vi får väl se hur "på väg" kan visas genom kameralinsen!
  Ska tipsa om utmaningen :)
  Ha en riktigt fin kväll Maria!
  Kram

  SvaraRadera
 11. WoW detta låter ju jätte kul!
  Jag vill gärna vara med :)
  Kram

  SvaraRadera
 12. Hej! Har precis hittat hit, vilken fin blogg du har, här finns massor av inspiration! Jag har alldeles nyligen upptäckt va roligt det är att fota och vill väldigt gärna vara med i fotoutmaningen! /Maria

  SvaraRadera
 13. Självklart är man med! Låter roligt!

  SvaraRadera
 14. Vad kul! Hittade precis hit så jag kanske hänger på nästa gång.

  SvaraRadera