söndag 16 januari 2011

Svarta bänken med nytt pynt

Som jag redan skrivit i minst ett inlägg redan så längtar jag efter våren och trädgården. Jag är trött på mörkret, på kylan, på det blöta, på det hala och på den smutsiga snön som kantar vägarna nu. Jag är trött på den grå himmeln och den tunga dimmiga luften. När inte ens lilla hunden vill gå ut då är det trist väder. Jag är fullt medveten om att det kommer att vara så här ett tag till för det är ofta så här vi känner den skånska vintern. Så vad göra? Vädergudar och årstider rår jag ju inte på men något uppmuntrande behövs ju och därför bestämde jag mig för att göra något med den svarta bänken utanför entrén idag.

Några nyinköpta buxbomplantor som är friskt gröna fick plats i korgen där det stått en liten gran tidigare. En liten vit-grön murgröna, nyinköpt den med, fick också vara med på bänken. Det fanns inte mycket grönt att hämta i trädgården men en stackars frusen alunrot i sin zinkkruka har tittat fram ur snön. Eftersom grönt är välkommet nu fick den också flytta till bänken. Förra helgen hittade jag några spillbitar i förrådet som blev över när vi byggde trädäck i somras och av de byggde jag en fågelholk modell ganska stor. Idag målade jag den och placerade även den på den svarta bänken. Jag har ju inte tänkt att det ska flytta in någon i den men det känns lite vårigt tycker jag med en fågelholk. I förrådet gjorde jag även ett riktigt överraskande fynd. Pärlhyacinterna från i fjor stod där ute och de har minsann bestämt sig för att göra en säsong till. Pyttelite grönt syns sticka upp från lökarna. Kan hända att de tycker att det var bättre i förrådet men nu står några av dem i en liten kruka på bänken och de andra har flyttat in i köket. Vi får se hur de klarar sig.Så här blev det i alla fall. Lite grönt och lite lite vårkänsla.

Önskar dig en fortsatt skön söndag!
Kram Maria

Ps. För er som undrar hur det gick med mina Plättar i luften sticklingar ... tyvärr gick det inte alls. Efter bara ett par dagar var de alldeles ihoptorkade och inte ett enda livstecken syns. Ska göra ett nytt försök ... den här gången genom att sätta små rankor i vatten. Ds.

7 kommentarer:

 1. Idag är det inte bara i Skåne det är grått och trist! Om det nu ska töa, så hoppas jag att all is hinner töa bort innan det kommer mer snö. För att vintern är över redan, det tror jag inte!:) Är glashalt ute just nu och vår gata är bedrövlig.
  Härligt med lite vår vid entrén i alla fall!:) Jag har pärlhyacinter inne nu och när de blommat över ställer jag dem i förrådet och sedan planterar jag ut dem i rabatten. Återvinning är ju aldrig fel!;)
  Kram

  SvaraRadera
 2. Bra mycket vårigare än här! Man kan då inte tro att det är grått och halkigt hos dig med de fina bilderna. Här är det ju snö, men inte mindre grått för det. Det är mulet och mörkt mest hela tiden, jag kanske har sett solen i en halvtimme på två månader... så vår, ja tack nu!!!

  SvaraRadera
 3. Vilken fin fågelholk. Minns en annan fågelholk i din förra trädgård. Tror säkert att någon vill flytta in. Det ser väldigt vårigt ut. Jag vill också fixa med min bänk, synd bara att jag inte hann måla den färdigt innan kroppen sa ifrån. Nu är det ju för kallt. Men jag har ett annat målar projekt på G. Berättar mera en annan dag. Kram så länge!

  SvaraRadera
 4. Det blev jättefint, här är det för mycket snö och slask ännu för att våga sig på att sätta ut någonting.

  SvaraRadera
 5. Det blev väldigt vårfint!!!
  Ouiii vilken längtan jag fick nu efter att snön smälter här också!

  :)

  SvaraRadera
 6. Vad fiint!! känns väldigt vårigt och härligt :)

  Kram Linda

  SvaraRadera
 7. Hej!
  Jättefin holk det där...kul idé! Ha det bra, kram Sofia

  SvaraRadera