onsdag 1 december 2010

kanske blir det en ny sjal

Jag vet inte vad det är men av någon anledning blir jag sugen på att pyssla med garn så här års. I fjor vid ungefär samma tid köpte jag garn med ambitonen att sticka en liten kofta. Det blev aldrig någon kofta. Eller kanske ska jag säga att det har inte blivit någon kofta än. Ett bakstycke och ett framstycke ligger i pysselskåpet och glor på mig. Det var när det andra framstycket skulle stickas som det bara blev fel och fel och fel och efter att ha stickat om det fyra gånger gav jag tappade jag lusten för att fortsätta. Men nu dök den där virk och stick lusten upp igen. Dock är den lusten inte så stark att jag ger mig på koftprojektet en gång till, nej den här gången ska jag försöka mig på att virka en lila sjal. En kollega tipsade om en blogg, friskyfrog, där man kan hitta mönstret. Sjalen kan virkas så stor man vill och blir trekantig. Har inte kommit så långt än och har ju egentligen inte tid att virka men ibland bara måste man göra något annat och då är det toppen att ha ett litet virkprojekt att sysselsätta sig med.


Lila garn i babyull. Väldigt behagligt och mjukt att virka i men det finns en risk att det kommer att stickas lite mot halsen och det är jag lite pipig med.
Kram Maria

2 kommentarer:

 1. Åh..... vilken fin lila sjal du har på gång.... Är helt sjaltokig och har massor... och använder dom alla.... året om.... Fick en hemstickad i ull av min moster för något år sedan.. en riktig favorit....

  Ulottning av julklappar hos mig om du är sugen :-)
  Kram Charlotte

  SvaraRadera
 2. Har en helt färdigstickad kofta som ligger och hånler emot mig!:) Den ska bara sys ihop...
  Fin sjalen ser ut! Jag har en sjal i ull och den är helt ok att ha på sig och då är jag också känslig för stickig ull!:)
  Kram

  SvaraRadera