söndag 15 december 2013

I år har vi valt att göra lite annorlunda ...

Nej jag har inte försvunnit från bloggvärlden. Jag behövde bara en veckas paus för att göra annat som att ta hand om familjen och förbereda inför jul. Klapparna är köpta och granen kläddes nyss och skulle jag gjort som jag brukar göra så skulle jag sitta och skriva julkort nu för glatta livet men i år har vi valt att göra lite annorlunda. Julhälsningarna går iväg med sms istället för med brevbäraren och pengarna som annars skulle gått till julkort och porto skänker vi till Stadsmissionen i Malmö och på det sättet hoppas vi att fler människor får en bättre jul. 


Att skänka en slant är ett sätt att ge ett bidrag till Stadsmissionen. Ett annat sätt är att slå in en julklapp till en kille eller tjej i 13-18 årsåldern och lämna den på Green Matmarknad i Malmö senast den 20 december. Paketet får gärna innehålla smink, hygienartiklar, underkläder, vantar, mössa, varma kläder eller något annat som ungdomar kan behöva. Sådana paket har jag slagit in idag och det känns bra att tänka på att de förhoppningsvis kommer att skänka lite glädje till någon som behöver det.

Maria

17 kommentarer:

 1. Det har vi också, låtit barnen ge bort paket med diverse bra innehåll till behövande. Det känns bra.
  Kram N
  Har också gjort en snabbrepris av året som närmar sitt slut med stormsteg. . . ;-)
  http://ninelin.blogg.se/2013/december/aret-2013.html

  SvaraRadera
 2. Ett fint initiativ att ge bort några paket till någon som verkligen behöver det. kram

  SvaraRadera
 3. Vilket bra sätt att tänka på någon som har det svårt vid jul! Mycket som ska fixas nu innan jul men skönt att det snart blir jullov, kram Suss

  SvaraRadera
 4. Vilket fint initiativ! Jag har gjort något liknande till behövande i vår stad. Finns ett par som hjälper familjer genom att dela ut kläder, presentkort på mat m m. Mitt bidrag var kläder och presentkort på JC. Kändes riktigt bra!:)
  Kram

  SvaraRadera
 5. Vilken bra idé att ge bort paket. Här delar vi inte klappar utan jag försöker skänka en slant istället. I år blev de till de synskadades riksförbund.
  Kram Helén

  SvaraRadera
 6. Vilken god gärning ni gör. Ett väldigt förnuftigt sätt att tänka på. Ha en fin kväll Kram Pernilla

  SvaraRadera
 7. Vilken god sak att ge bort julkortspengarna till stadsmissionen. Själv så skickar jag julhälsningen via facebook och försöker också lägga pengarna på bättre saker. Ha det bäst kram från Maria

  SvaraRadera
 8. Jag skickar julkort på posten några nära och kära, men det blir färre och färre för varje år.
  Så bra att lämna ett paket till någon behövande! Här blir det att skänka en slant till
  Läkare utan gränser i år.
  Kram M.E

  SvaraRadera
 9. Vad fint att ge julklappar till barn och ungdomar som behöver. Skickar ine många kort längre men de jag köper kommer från Unicef . Ha en bra vecka Karin

  SvaraRadera
 10. Det där är det bästa! Att kunna ge till andra som inte har det lika bra!
  Det känns som att man åtminstone gör lite för någon.
  Fint!!
  Kram Hannis

  SvaraRadera
 11. Bra prioriteringar du gjort! :)
  Ha en riktigt fin vecka!
  Kram Malin

  SvaraRadera
 12. Det visste jag ju redan!
  Att du är en underbar och omtänksam människa. Så fint gjort.
  Och "julkort" på sms är precis lika bra i dessa teknikens tider. Det är många som skickar via sms och mail.
  Ha en underbar dag du fina älskade granne.

  Kramar
  Lene

  SvaraRadera
 13. Vilken bra idé! En annan bra idé är att köpa julkort från t ex Cancerfonden, Unicef och andra organisationer, finns på Bokia bl a. Då kommer också pengarna till behövande.

  SvaraRadera
 14. Jag har bara fem nära och kära som barnen skickar till.. så jag kan inte riktigt "ta bort" det men vi skänker pengar och julklappar också!!!
  Kram Sandra

  SvaraRadera
 15. Bra där!!! Jag donar med julkort i kväll. Jag beställde mycket billigt från fuji, bild som jag fixat själv och bara beställde som vanligt foto. Problemet just nu är att de går inte i et vanligt kuvert och jag kan inte ta mig till stan och köpa special....
  Så här viks ikväll!
  Kram Malin

  SvaraRadera
 16. Underbart med människor som tänker på andra! Fint!

  kram kram Malin

  SvaraRadera