söndag 17 november 2013

En bildserie och ett tips ...

Födelsedagsfirandet fortsätter här hemma. Nu är vi inne på dag två av firandet, det är den riktiga födelsedagen och sju pratglada tjejer har tagit över huset. Det mumsas på tacos, pratas och skrattas glatt. Make och son har flytt fältet och jag har gömt mig i en vrå där jag laddat upp med både dator, några böcker och en kopp te och här sitter jag nu och fixar med några bilder och njuter av tjejernas skratt. Bilderna jag fixar med just nu togs i fredags. Då blev det bl.a. ett helt gäng med höstiga bilder på lilla fröken Edith och en del av bilderna från den bildserien har jag nu samlat i två collage.Jag tycker att det är rätt kul med collage och ofta blir bilder som sätts samman en annan upplevelse än bilderna var för sig. Tidigare använde jag alltid Picasa eller Pixlr.com för att göra collage men nu använder jag oftast en så kallad extension till Photoshop som heter Tych Panel. Tych Panel är ett tips jag snappat upp på Moderskeppet.se och det bästa är att det är gratis att ladda ner. Fint att det finns bra saker som inte kostar något tycker jag och använder du Photoshop och gillar att snabbt och lätt göra collage kan jag rekommendera att googla och ladda ner Tych Panel. 

Maria10 kommentarer:

 1. Vad duktig du är på att fota! Väldigt härliga bilder!

  Njut din kväll!

  You Rock!!!

  SvaraRadera
 2. Gulliga lilla Edith.hur fina bilder som helst. Håller med att det blir fint med collage. Kram Pernilla

  SvaraRadera
 3. Vilka fina bilder du har tagit på Edith och tack för fototipsen om jag nu skulle kunna få till det någon gång framöver :) Ha det bra Karin

  SvaraRadera
 4. Sv: Det viktiga är att hitta positiva tankar som framkallar en positiv känsla. Vissa positiva tankar kan vara för långt från vad man kan känna är möjligt och då kan en sådan tanke istället orsaka oro, ångest och andra negativa känslor. Så det kan vara en bra idé att tänka en positiv tanke som attraherar en positiv känsla och sen kan man bygga vidare med "större" tankar. Det viktiga är att de tankar man tänker skapar en skön känsla. :)

  Vad roligt att du tycker min bok verkar intressant! Den finns endast som E-bok, men den går bra att skriva ut. :)

  SvaraRadera
 5. Oj vad jag missat mycket. Vilka underbara bilder från kalasbaket! Lilla Edet är ju bara för söt! Tack för tipset, kände jag inte till, jättekul. och tack för din fina kommentar hos mig ♡
  Kram kram Malin

  SvaraRadera
 6. Vilken sötnöt hon är lilla Edith! Hon ser lite fundersam ut=))

  Hoppas att du har en fin vecka framför dig/Kram Hannis

  SvaraRadera
 7. Så härliga bilder! Ja, det är verkligen snyggt med kollage. Jag använde ett jätteenkelt program som heter PhotoScape.
  Ha en bra dag!
  Kram Malin

  SvaraRadera
 8. Vilka härliga bilder på lilla Edith.
  Vi har haft problem med Photoshop, men jag ska kanske göra ett nytt försök på det. Vår dator lever sitt eget lilla liv, vet inte varför. Men jag kanske ska prova för dottern har också behov av att redigera bilder ibland.
  Ha det fint

  Kramar
  Lene

  SvaraRadera
 9. Tack för tipset om tillägget för photoshop, det ska jag ladda ner.

  Mysigt med födelsekalas, själv har vi haft födelsedagsbrunch för mannen, idag är jag slut.

  Kram kajsa

  SvaraRadera
 10. Superbra tips, tack! jag gör alltid mina kollage själv i ps, men smart med en automatiserad mojäng :-)

  SvaraRadera