torsdag 18 juli 2013

Spraymålade urnor ... ibland krånglar jag till det

Det är inte ofta som jag går på loppisar i traditionell mening. Däremot händer det att jag slinker in på Myrorna i hopp om att fynda något roligt. Sist jag var där köpte jag de här glaserade urnorna och tänkte genast att de skulle spraymålas. Urnornas form tilltalade nämligen mig men inte den brunbeiga glaseringen. Sagt och gjort! Färg inhandlades och urnorna skiftade färg från brunt till vitt. Fint men lite tråkigt med helt slätt vitt tänkte jag och gav mig på att i värsta porslinsmålaranda måla svart mönster på urnorna med hjälp av pensel och en stämpel ... med inte så gott resultat. Nej jag är inte så värst erfaren porslinsmålare. Projekt måla urnor fortsatte därför med att den svarta porslinsfärgen skrubbades bort och då följde förstås lite av det vita också med och så var det bara att spraya igen. Så från blank brunbeige till slät jämn vit till vit med svarta mönster till vit inte längre så jämn och slät men trots allt helt ok. Ja ibland krånglar jag till det i min pysseliver.


Före och efter ...
När jag väl sprayat klart tyckte jag ändå att något fattades och den ena urnan pyntades med en liten skylt gjord av en bit drivved. Nu är det dags att lämna det egna pysslandet och slå sig ner i soffan och se vad Ernst ska hitta på för något fint.

Maria

16 kommentarer:

 1. De blev hur fina som helst. Var det drivveden du hittade på Gotland? Blev fräckt! Det jag har läst i min bok hittills är väldigt intressant! Ha det bra ! Kram Pernilla

  SvaraRadera
 2. Men alltså!! Var nöjd med dom där!
  Hur snygga som helst tycker jag.
  Gillar det matta, ser ut som lera.

  Kram Hannis

  SvaraRadera
 3. Du är en duktig pysslare du! Jag misslyckades helt när jag skulle måla om två krukor med sprayfärg:) Kram Nilla

  SvaraRadera
 4. Så fint! Smart att göra om. Jag är så himla dålig på sådana idéer. Så tack för tipset!
  Kram Helén

  SvaraRadera
 5. Men wao det blev ju hur snyggt som helst, jag är urdålig på att komma på sådana ideér. kram till dig

  SvaraRadera
 6. Jättefint! Vad vore livet utan sprayfärg? :)

  SvaraRadera
 7. Man måste ju testa lite idéer :-) Med billigare prylar gör det ju inte så mycket om det inte blir som man tänkt. Jag tycker däremot att du fick till det riktigt bra i alla fall :-) Ha det gott!

  SvaraRadera
 8. Åh, så fina de blev!!!
  Det där blev jag sugen att testa! :)
  Kram Malin

  SvaraRadera
 9. Vad snyggt det blev!
  Kram viktoria

  SvaraRadera
 10. Fina var dom innan och superfina blev dom när du var färdig med dom.
  Påhittiga du..

  Kramar
  Lene

  SvaraRadera
 11. Så snygga dom blev, ser "äkta" patinerad ut om du förstår vad jag menar. Tänk att det många gånger är vägen via divers "misslyckanden" som leder rätt.

  SvaraRadera
 12. Vackert, vad färg kan förändra! /Lisa

  SvaraRadera
 13. Det heter ju patina när det blir delar som inte blir riktigt så bra som man har tänkt sig ;-D Jag tycker att de blev jättefina och uppmuntrar fler sprayningsprojekt!

  SvaraRadera
 14. De blev ju jättefina! Vilket ansiktslyft :)

  kram kram Malin

  SvaraRadera
 15. Tycker dem blev riktigt snygga, gillar att dem är matta i färgen.
  Den där kakan du har gjort måste jag bara testa, ser ljuvlig ut.
  Kram

  SvaraRadera
 16. Superfint! Vad lätt det är att pimpa gamla saker för en femma till något riktigt skoj med lite färg. Måste bara bli bättre på att faktiskt göra det :)

  SvaraRadera