fredag 12 juli 2013

Lavendel ...

Ibland behövs det bara några bilder för att det ska bli fart på mig. Som i morse t.ex. räckte det med en titt in till Creando och en stund med hennes fina lavendelbilder för att jag skulle greppa min kamera och lägga mig platt på gräsmattan utanför köket och fota mina lavendelplantor. Och när det var gjort och jag var alldeles fylld av lavendeldoft och den mest underbara lila färg man kan tänka sig så satte jag igång med att baka lavendelskorpor. Det låter lite småkonstigt i mina öron, att ha lavendel i skorpor, men för ett ganska bra tag sedan fick jag lavendelsocker av min syster. Hon hade köpt det i någon örtagård och fått tipset om just lavendelskorpor och jag tänkte att det i alla fall kan vara värt att prova. 


Och det visar sig att lavendel i skorpor inte alls är så tokigt. Kanske var jag lite för försiktig med lavendelsockret men smaken anas och det smakar gott. Nu blir det soffan i skuggan en stund och senare i eftermiddag ska det bakas mer.

Maria9 kommentarer:

 1. Ha, ha, ha...tänk vad det kan inspirera att titta in hos varandra. Själv testade jag ett nytt objektiv och olika blixtstyrkor i olika ljusförhållanden igår. Satt som en stolle ute på altanen tills grannarna började spana lite oroligt in emot vårt... Men det är å andra sidan sånt jag kan ta :D

  Väldigt fin lavendel hos dig också! :)

  SvaraRadera
 2. Lavendel är för mig de absolut vackraste blommorna i trädgården.

  SvaraRadera
 3. Den doften...underbar!
  Och bilderna är fina som vanligt hos dig.
  Dom översta gjorde mig sugen att ligga i ett fält av lavendel=))

  Kram Hannis

  SvaraRadera
 4. Det ser gott ut! Fina bilder det blev! Kram Pernilla

  SvaraRadera
 5. Lavendel är härligt och roligt att jag hade lavendel som inlägg idag...

  SvaraRadera
 6. Gillar verkligen lavendel och jag måste baka lavendelskorpor det är ju bara så gott, ha det bra Karin

  SvaraRadera
 7. Häftigt. Har ingen aning om hur lavendel smakar tror jag. Känns som något jag kanske sett i glass dock. Får kanske lov att ta reda på det. Vackert är det hur som helst, det håller jag med om rakt av!

  SvaraRadera
 8. Dom ser jättegoda ut!
  Du är så flitig så..

  Kramar
  Lene

  SvaraRadera