onsdag 10 juli 2013

Att ta på sig rollen som porträttfotograf...

När man har världens goaste granne är det lätt att ta på sig rollen som porträttfotograf fast att det egentligen inte är den rollen man känner sig mest bekväm med. Med henne kan man få leka loss med kameran och  ha det hur roligt som helst!


Och sen, efter en fotosession med henne, kan man gå hem med ett minneskort fyllt med bilder, sätta sig vid datorn och konstatera att man inte bara har en granne som är otroligt trevlig och hjälpsam, hon gör sig dessutom riktigt bra på bild! Och när man sen har suttit där en god stund med sina bilder och bara känner sig nöjd med dagen så kan man fundera på om man kanske borde ägna sig åt något annat än fotografering och bildbehandling på sin semester? Fast visst ska man passa på att göra sånt där roligt när man är ledig även om sonen undrar om han behöver påminna mig om vad som händer med människor som sitter för länge vid datorn. Kanske läge för lite trädgårdsfix eller bakning i morgon :)

Maria

10 kommentarer:

 1. Ha, ha, ha...ja det där med kamera och semester. Här har jag beslutat att lämna proffskameran hemma hela semestern. Eller den ska faktiskt bli inlåst i ett kassaskåp någon annanstans... Men min semester ska bli träningsfri...nästan, för jag tar nog med 550:an iallafall :)

  Och bilden på grannen är jättefin! Precis som alla dina bilder! :)

  Kramar

  SvaraRadera
 2. Det är ett sant nöje att bli fotad när bilderna blir så bra.

  Kramar
  Lene

  SvaraRadera
 3. Och du gör det med den äran!!

  SvaraRadera
 4. Det blev ett jättefint foto. Man ska göra det man tycker är kul och du gillar ju foto mm. Du hinner säkert med annat ändå. Kram Pernilla

  SvaraRadera
 5. Det är ju på semstern man gör saker som är roliga och som man njuter av... Sitt du lugnt kvar vid datorn och låt oss andra ta del av dina underbara bilder! :)

  SvaraRadera
 6. Man ska använda semestern till det man tycker är kul. Ta med datorn ut, sätt dig i skuggan av ett träd.
  Kram Helén

  SvaraRadera
 7. Gillade ditt bidrag till fotoutmaningen!:)
  Två storstäder på en dag är väl inte fel även om vädret inte är super!?!. Vi har varit i Stockholm några dagar och det var nästan för varmt i tisdags. Då valde vi andra utflyktsmål.
  Just det ja, hur många gånger har man inte varit på barnen om att inte sitta för länge vid dator eller tv-spel?!? Å andra sidan går tiden fort emellanåt när man hamnar där.
  Kram

  SvaraRadera
 8. Äsch, man ska väl få ägna sig åt det man tycker mest om på sin semester? Fota på du!

  SvaraRadera
 9. Så härligt att ha en sådan granne! Här finns det nog ingen som skulle ställa upp på en sådan fotografering och riskera hamna på bloggen! Bara barnbarnen som vill vara med!
  I dag ville till och med lille Victor, både vara med på bild och göra ett inlägg i bloggen och
  det får väl vara en legitim stund vid datorn, trots datorförbud när solen lyser!
  Kram
  M.E

  SvaraRadera
 10. Vilken härlig granne! Jag har svårt att få kompisar att vara med på bloggen, kanske ska prova med grannarna hihi!

  Jo det är svårt att låta bli datorn även om man är ledig! :-)

  Kram Malin

  SvaraRadera