måndag 1 april 2013

På tur med kameran utanför min comfort zone ...

Ibland tycker jag själv att jag är en riktig fegis, att jag tänker för mycket, oroar mig för mycket och att jag säger nej till för mycket bara för att jag inte vågar fast jag ju egentligen väldigt gärna vill. Jag kan vara så där när det gäller foto. Ta t.ex. det här med att fotografera människor. Jag tycker att det finns så många duktiga fotografer som fotograferar människor på stan men själv törs jag sällan. Även om jag numera allt oftare har kameran med mig så stannar den fortfarande oftast kvar i väskan när jag är på stan. Men för att utvecklas så måste man våga och ibland måste jag helt enkelt utmana mig själv lite grand, tänja på någon gräns och lämna min comfort zone och det gjorde jag när jag för snart en vecka sedan körde till stan med kameran som mitt enda sällskap, inte ens Edith var med den här gången. Och det blev några bilder tagna och det är människor på bilderna! Inga mästerverk precis och ja, lite har jag fegat när jag har valt att fotografera människor bakifrån, men ändå. Så när jag nu tagit några bilder av okända människor på stan så ska jag utmana mig själv i ytterligare en sak. Nämligen att publicera en av bilderna här på bloggen. 


Man får ju faktiskt göra det så länge det inte är i ett kommersiellt syfte och bilden inte är kränkande. Och det här är en bild som gör mig lite glad. Jag tycker att det är fint med de två som är ute och går tillsammans och jag tycker att killens gula jacka lyser så fint. Att den gula färgen sen kommer igen i fönsterbågarna lite längre fram i bilden är bonus för mig. Så kan det bli på en tur med kameran utanför min comfort zone. 

Hur gör du? Utmanar du dig själv ibland?

Maria

20 kommentarer:

 1. Som du kanske har sett så kör jag gärna med samma metod.
  Tycker att bilder bakifrån eller från sidan har nåt speciellt...
  Gillar att fotografera människor som är omedvetna och inte "poserar" för att de får syn på en kamera.

  Heja dig & bilden blev jättefin!

  SvaraRadera
 2. Tuffing där!!! Våga inte växa ifrån mig.
  Jag hade bara blivit glad om jag hade hittat mig och min kärlek på bild, bakifrån på någons blogg. Duktiga du.
  Stor kram Kristina

  SvaraRadera
 3. Fin bild! Det där kommer du att klara kanonbra! Kram Anita

  SvaraRadera
 4. Fin Bild!! Ser ut som en så rofylld promenad!
  Vi har varit borta i helgen så jag hakade på utmaningen idag och la in länken så här en hel dag för sent men jag gillade temat och ville gärna hänga på!
  Kram Sara

  SvaraRadera
 5. Fin bild!:)
  Jag är super feg när det kommer till att fota annat än familjen. Kan knappt med att fota i skogen när jag är ensam! Och jösses för att fota de vackra planteringarna i vår stadspark... Modigt gjort av dig!:)
  Kram

  SvaraRadera
 6. Jo det gör jag. Jag gillar att fota på stan men ofta blir det utanför min comfortzon men de blir också oftast de bästa bilderna:) Kram Nilla

  SvaraRadera
 7. Jag tycker din bild är väldigt naturlig och fin. Fortsätt gärna. Du är duktig på att fota.
  Kram Pernilla

  SvaraRadera
 8. Jag tycker det är jätte bra att du utmanar dig själv.....bara kör på. Kram Anette

  SvaraRadera
 9. Fin bild och kul att kika in till dig! Kul med fotoutmaning!

  Kraam
  Petronella

  SvaraRadera
 10. Yeah! Vad duktig du är! Klart du ska utmana dig själv. Som du sa så kommer du inte vidare annars. Då stannar du där du tror att det är säkert. Man måste våga ibland och det gjorde du ju!! Duktigt!!
  Sen att det blev en jättefin vårbild gör ju inte saken sämre. Du förmedlar verkligen vårkänslor på denna bilden, även om du "fega" lite och fotade ryggar. Nästa gång blir det ansiktena vi ser.
  Önskar dig en skön dag

  Kramar
  Lene

  SvaraRadera
 11. Tack för omtanken Maria.
  Jag har lärt mig att njuta så gott det går, så det kommer jag nog att göra. Jag måste i vilket fall som helst ut med Zeth så då får jag njuta av detta underbara väder.

  Kramar
  Lene

  SvaraRadera
 12. Fint! Och modigt! Jag vet ju precis hur läskigt det är :)

  Kramar

  SvaraRadera
 13. Jag förstår precis vad du menar...många gånger vill jag, men vågar inte. När man bor i en sådan tokig stad som malmö, finns det många intressanta människor att fotografera...så en dag, ska jag också våga

  kram kajsa

  SvaraRadera
 14. Tycker oxå att det känns lite läskigt att fota människor på stan , bilden är riktigt mysig .

  SvaraRadera
 15. Jag är oxå alldeles för dålig på att fota dom där spontana korten, fast jag har som oftast med mig kameran.
  Fin bild du fångat, kram

  SvaraRadera
 16. Det var en jättefin bild! Modig du är. Jag utmanar mig själv ofta... men det är läskigt :) Jag tycker du gjorde ett jättebra jobb!!!

  kram kram Malin

  SvaraRadera
 17. Älskar att fota människor men känner mig inte helt bekväm med det, ska erkännas. I Spanien har jag vågat och kommer inom kort att ha dessa med i ett inlägg.

  Ha det gott

  SvaraRadera
 18. Ja det var modigt!! Heja dig, jag har liksom aldrig tänkt på det, men inser att jag nog inte heller skulle våga fota människor på stan. Tur att andra gör det, så som du nu:) Fin bild!!

  Kram kram

  SvaraRadera
 19. I think that sometimes the fear is before you start to do something. then, when the first step has been done, is all easy. your photo is romantic and I sure you will give us more beautiful images!! If you want visit my little blog, kisses!

  SvaraRadera
 20. Jag är också obekväm med att fota folk på stan. Har ibland "skjutit" från magen när jag varit utomlands, men då har man ju ingen kontroll på hur bilden blir.

  SvaraRadera