fredag 5 april 2013

Att göra som Edith ...

Ganska ofta tänker jag på hur kloka hundar kan vara, på hur de tycks ha en bättre förmåga att skapa balans mellan aktivitet och vila än vad åtminstone jag har. Efter en lång runda t.ex. då lägger sig Edith raklång och totalt avslappnad och bara vilar och njuter av att göra ingenting en stund. Till skillnad från mig då som efter samma långa runda sätter mig vid datorn och fortsätter att jobba i ett lika högt tempo som jag gjort före promenaden trots att klockan visar att det börjar bli sen kväll och arbetsdagen började tidigt på morgonen. Jag har nog helt enkelt en del att lära mig av Edith och ikväll ska jag göra som hon brukar göra. 


Efter kvällsrundan ska jag först sträcka på mig och ruska av mig stress och känslor som en mycket intensiv arbetsvecka fört med sig. Sen ska jag precis som Edith kura ihop mig, vila och släppa taget om det gamla för att i stället kunna fokusera på allt det nya fullt ut. Och i morgon är jag helt säkert på banan igen och har tid att läsa ikapp vad som hänt på alla trevliga bloggar jag brukar titta in på. Tills dess, ha en fin fredag!

Maria

13 kommentarer:

 1. På torsdagarna går jag på mindfulnessyoga i 1½ timme. Då blir jag lite som Edith.
  Ha en skön fredagskväll! Kram Anita

  SvaraRadera
 2. Bra att du tar dig tid att reflektera och inte bara kör på. Du är klok som försöker ta efter Edith lite... du gör ingen nytta alls om du kör slut på dig själv. Dessutom tänkte jag mig en guidning i Malmö till sommaren *ler*

  Var rädd om dig och hoppas du får en skön fredagskväll!

  kram kram Malin

  SvaraRadera
 3. Hej Maria!
  Precis som våra nya familjemedlemmar, kissekatterna! Oj vad de njuter! Nyss somnade en av dem i dotterns famn, pang bom! Man blir avslappnad själv bara av att vara i deras närhet.
  Det är så kul att utmana sig själv när man fotar, läskigt men nyttigt!
  Trevlig helg till dig!
  Kram Camilla

  SvaraRadera
 4. De är kloka våra fyrbenta vänner , ett och annat kan vi lära av dem. Ha en fin kväll. Kram

  SvaraRadera
 5. Man borde verkligen ta efter de fyrfota vännerna mer!:)
  Sjalen är inte så komplicerad att virka som den ser ut. På bloggen "Kungen och Majkis" finns en jättebra beskrivning av hur man gör. Är redan inne på min andra och det kommer säkerligen bli flera. Kan tänka mig en i varje färg nästan!:)
  Ha en skön helg!
  Kram

  SvaraRadera
 6. De är smarta våra kära husdjur! Jag blir ofta avis på mina vovvar som får gå och lägga sig efter promenaderna ;)
  Nackdelen med att jobba hemifrån (vet inte vad du jobbar med men förmodar att du jobbar hemifrån eller har eget företag?) man blir aldrig riktigt ledig...
  Önskar dig en fin helg, kram Suss

  SvaraRadera
 7. Och inte nog med att det är smart av Edith, det såg fantastiskt skönt ut. Hoppas du får helgen att andas på och vila efter många promenader!

  SvaraRadera
 8. Det här med välförtjänt vila är något vi måste lära oss. Tyvärr får jag nog säga för det är något vi verkligen behöver emellanåt.
  Jag har blivit tvingad att lära mig det och jag hoppas det inte blir så för dig. Lär dig det innan du blir tvingad till det. Och NJUT av att inte göra någonting.
  En underbar lördag önskar jag dig

  Kramar
  Lene

  SvaraRadera
 9. Ja, Ibland skulle man bara vilja vara en liten hund som bara blir ompysslad och har det bra. Njut av att göra ingenting
  Kram Pernilla

  SvaraRadera
 10. Ja, jag känner detsamma när jag umgås med Myggan. Hon vet mycket väl hur man hushåller med sina krafter och njuter när man ska :)

  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 11. Jovisst jag håller med dig fullt.. Vi är för jäkla dåliga på att känner efter vad vi VILL och vad vi ORKAR - kanske hade varit annorlunda om man varit en hund:-) Kram Sara

  SvaraRadera
 12. gulle-voffen. bra att matte kan lära av dig <3

  SvaraRadera
 13. Tänkvärt inlägg, våra små vänner är så kloka! Jätte fin blogg har du också!
  Trevlig helg!
  Nenne

  SvaraRadera