måndag 26 november 2012

Canvastavla av ett eget foto ...


Ganska länge nu har jag funderat på att göra en canvastavla av ett av mina egna foton. Några av mina foton har jag skrivit ut och gjort album av, andra har jag ramat in och några sitter på väggen fästa med lite washitejp men de allra flesta finns bara i datorn och det är sällan jag tittar på dem där och det är ju egentligen synd. Dessutom behöver vi lite nytt på en av våra tavellister. Stora barn som spelat fotboll inomhus (ja ni läste rätt, inomhus) har nämligen bidragit till att flera ramar numera gapar tomma där. Väldigt passande fick jag nyligen ett mejl med tips om var man kan få gjort snygga canvastavlor, nämligen hos Illux.se. Tänkte att det skulle kunna vara ett tips till en och annan fotoglad bloggläsare, därav detta inlägg.
Bild lånad från Illux.se

Bild lånad från Illux.se


Det går att få canvastavlor i storlekar från 20x20 cm till 150x300 cm. Kvaliteten ska vara hög och bilderna ska både tåla direkt solljus och att torkas av med fuktig trasa utan att blekna. Just nu har de dessutom ett extra bra pris på sina canvastavlor så nu ska min fundering om att göra en tavla av en egen bild bli verklighet.
Nu är ju frågan vilket av mina foton jag ska välja. Min tanke just nu är att välja någon av de bilder jag har haft med i Fotoutmaning vänner emellan.  Kanske en bild på barnen eller på äppelblommorna från i somras? Kanske en svart-vit bild i kvadratiskt format? En så stor tavla som 150x300 cm vågar jag mig inte på, men kanske en som är 40x40 cm eller 50x50 cm?  Vad skulle ni ha valt?
Maria


11 kommentarer:

  1. Åh jag gillar canvas skarpt! Jag röstar på barnen! Har själv gjort två st i 50x70 vid olika tillfällen. Jag brukar beställa på gallerioutlet.se Rätt lång väntetid men vääääldigt billigt! ;)
    Tack för svaret ang länken ;) Klarade det ju första gången o fick det rätt men nu vet jag ju hur jag gjorde! Kram

    SvaraRadera
  2. Vad svårt, du har tagit så många fina bilder! Men du har en jättefin levande bild i en av dina tillsammansbilder, familjen i en enda röra! Kul att göra något eget, har varit lite sugen på det jag också...
    Ha en finfin kväll!

    SvaraRadera
  3. Svårt val vi har länge tänkt samma tanke men inte kunnat bestämma oss. Kraaam Pia

    SvaraRadera
  4. Spännande att få se vilket foto du väljer. För vi får väl se resultatet här hoppas jag :-)

    SvaraRadera
  5. Tack Maria, tack för tipset. Jag har också tänk att jag kanske skulle göra en mer riktig tavla av någon bild... nu kanske det blir så ;)
    Jag tycker du har tagit sååå många fantastiskt fina biler att jag har svårt att välja. Den vita fjärilen du tog i somras var väldigt vacker minns jag... men som sagt, det är svårt och det är väl kanske därför jag inte själv gjort slag i saken *ler*

    Kram kram Malin

    ps, din kudde... som är min nu *ler* har fått flytta till sovrummet. Hade två kuddar i samma lila färg, så nu ligger de bakom och den framför på vårt vita överkast...sååå snyggt! Våra vänner har stannat upp och kommenterat hur snygg den är!... så berättar jag om din helgalna grej... som jag uppskattar sååå!

    SvaraRadera
  6. Underbart tips! Jag är grymt sugen på det :)

    Kramar

    SvaraRadera
  7. Något större i svart vitt.
    Kram Anita

    SvaraRadera
  8. Oj, vilket bra tips! Tack! :) Jag år nämligen i samma tankar som du, att jag vill göra canvasbilder av makens instagram-bilder. :)

    Hittade hit via Åses blogg förresten. :)
    Ha en fin dag!
    Kram

    SvaraRadera
  9. Hallå!

    Kul att du kikade in till mig efter mitt besök här hos dig :)
    Alltid kul att finna nya "blogg-vänner".

    Och tack så mycket för foto-tipset. Har nämligen funderingar på att beställa just canvas tavlor.

    Hoppas du får en fin onsdag! Kramar Maria

    SvaraRadera