tisdag 30 oktober 2012

pyssel och frustrerade kursfunderingar ...

 Jag har gått och funderat på ett litet kuddprojekt ett tag och i morse slog pyssellusten till. Från pysselskåpet plockades ett loppisfyndat tyg fram och tillsammans med det en bit svart filt och ritpapper. Tyget är egentligen inte alls ett "typiskt mig" tyg. För det första har jag aldrig tidigare köpt tyg på loppis, för det andra är det vinrött (!) och dessutom är det mönstrat med blommor och rankor av olika slag. Förstår inte alls var impulsen att köpa just det tyget kom ifrån men något var det ju som lockade. Som om det inte räcker med färg och mönster så är min idé att göra en applikation av svart filt och sy på. Ja, ja. Vi får väl se hur det blir när det är färdigt.
 

 
Medan jag har klippt, nålat och sytt idag så har jag också funderat och funderat. Det är nämligen så att jag och Kristina läser en distanskurs i Visuell kommunikation. Jätteroligt på alla sätt förutom nu när det drar ihop sig till inlämningsuppgift. Uppgiften är att med en bild förmedla ett budskap och bilden ska antingen vara tagen i någon verksamhet eller i ens eget hem. Eftersom jag inte är den mest utåtriktade människan som känner mig supersäker med kameran så är det inte ett alternativ för mig att t.ex. fotografera på en restaurang eller i en butik. Det får alltså bli en bild hemmifrån för min del. Och med tanke på hur många bilder jag tagit på mitt hem och lagt ut här på bloggen så skulle man kunna tro att det skulle vara en plättlätt uppgift men, nej. Det känns som att jag har gått fullständigt i baklås. Jag har ingen aning om vad det är för budskap jag vill förmedla och jag tror inte ens att jag är vän med kameran längre. Inte en enda bild blir bra! Frustrerande till tusen! Om jag tyckte att det var ett märkligt drag av mig att köpa ett vinrött tyg på loppis så var det i alla fall inte hälften så tokigt som att hoppa på den här kursen. Men gjort är gjort och det är väl bara att fortsätta att klicka med kameran tills bilden med budskapet är tagen.
 
Maria
 
 

14 kommentarer:

 1. Jag tycker det ser ut att bli en finfin kudde! Ibland överraskar man sig själv med nya former och färger. Kram!

  SvaraRadera
 2. Kudden ser ut att bli jättefin!! Jag är heller inte så mycket för varesig vinrött eller mönstrat men det ser bra ut!! :) Vilken spännande kurs sedan ;) jag tror på dig, det där fixar du lätt!

  SvaraRadera
 3. Oj vad svårt det låter.
  Nåväl, kudden ser i alla fall ut att bli ursnygg! Och tänk vad du kan känna dig stolt när du tagit dig igenom kursen!
  Fortsatt lycka till!
  Kram Camilla

  SvaraRadera
 4. känner igen mig...i det där när man ska "prestera" och det ska bedömas som med din fotokurs...och det är därför jag tvekar lite, har funderat lääänge på att hoppa på någon fotokurs, men är rädd att jag ska tappa lusten ....så dum man är..;) .

  hoppas ni blir vänner , du och kameran och är det från distanskurs i Jönköping / moderskeppet ni läser ?

  Kram

  Pernilla P åPiazzan

  SvaraRadera
 5. Det där fixar du, inget problem!
  Ett tips är att; Ta ett papper och skriv ner ord du känner för, välj ett ord som för dig betyder något och fota kring det. Du gör det ju hela tiden i dina fotoutmaningar :-)
  Lätt som en plätt ;-) hihi

  Härligt med lite färger i tyget - det lär bli superfint det du syr.
  Kram!

  SvaraRadera
 6. Ser ut att bli en jättefin kudde! Jag förstår din frustrering! Jag läser digital bildhantering och är också frustrerad, för jag hinnar aldrig sitta och pilla på alla knappar och ännu mindre få in några inlämningsuppgifter!
  Kram och lycka till!
  Helena

  SvaraRadera
 7. SKickar lite energi! Hoppas du får in en fullträff snart!!

  Fin tisdagkväll!
  /Tanja

  SvaraRadera
 8. Spännande med din nya kudde!:) Jag har planer på att röja i vårt förråd/arbetsrum, så att jag överhuvudtaget kommer fram till symaskinen.
  Förstår dig när det gäller kursen, men du kommer fixa det galant. Kanske inte idag, men kanske imorgon. Lycka till!:)
  Kram

  SvaraRadera
 9. Spännande med denna pysselkudde och lycka till med fotoprojektet! Det går säkert jättebra med båda!!
  Hoppas vi får se resultaten, kram Suss

  SvaraRadera
 10. Ja håller med föregående, det kommer att gå jättebra med både kudde och fotoprojekt. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 11. Det där kommer bli finfint!!
  Jag blir nyfiken på kursen....skulle gärna gå någon form av fotokurs själv och i så fall är distans att föredra tror jag.

  Lycka till med uppgiften, fota på bara snart har du det!!

  Kram Karin

  SvaraRadera
 12. ;) känner igen mig i det du skriver...prestation...tvivel...vem är jag? vad kan jag?... Du tar fantastiska bilder och jag tycker inte alltid att bilder behöver ha budskap... de kan förmedla en känsla! Det är vad jag vill med mina bilder...droppar på prydnadskål ger inte mycket av djupa budskap *hihi*

  kram kram och jag ser fram emot att se det du syr ;)

  SvaraRadera
 13. Åh, vad jag känner igen mig!!! Jag går både Visuell kommunikation och Digital bildbehandling. Började förra terminen. Och det låste sig grundligt när det var dags för inlämning i båda kurserna. Jag är fortfarande låst. Bildredigering tränar jag dagligen, googlar och letar upp alla möjliga tips. Arbetar med sånt som kommer långt senare i kursen egentligen, men jag går inte kursen... Och Visuell kommunikation...likasamma. Jag har till och med en arbetskamrat som hoppade på den senare kursen efter att jag peppat honom. Han är förbi mig sedan länge.... Vad i hela världen ska vi göra för att prestationsångesten ska släppa?

  Kramar

  SvaraRadera
 14. Jag förstår precis känslan av att det ibland kan låsa sig..och så blir man frustrerad..men då är det bara att försöka släppa det, slappna av och inte hänga upp sig på det en stund...det går säkert jättebra !!

  Tyget verkade ju faktiskt finfint och blir säkert läckert när du blir klar
  kram Kajsa

  SvaraRadera