onsdag 31 oktober 2012

Klicka på skicka ...

Nu är det gjort och bättre än så här blir det inte den här gången. Jag kan bara hoppas att det är tillräckligt bra i kursledarnas ögon och är det inte det så får jag väl förhoppningsvis en chans att göra bättre. Ja ni som läste mitt frustrerade inlägg igår förstår att jag till slut tog mig samman och klickade på skicka. Fotouppgift nr 1 på kursen Visuell kommunikation är alltså inlämnad. Det känns läskigt och skönt på en och samma gång. Skönt att det är gjort men usch vad jobbigt att bilden ska bedömas. Prestationsångest? Japp! Inget att leka med och åh vad jag önskar att jag hade mindre av den varan i vissa sammanhang. Jag känner sällan prestationsångest i mitt jobb men när det kommer till mitt skapande och fotograferande då är den där. Ändå har den minskat genom bloggandet. Det känns ju helt okej att visa foto och pyssel av olika slag här för er men tro mig, skulle någon t.ex. vilja beställa något jag har gjort, då kommer den direkt med buller och bång den där känslan av att det jag gör kanske inte är bra nog. Gahh! Hur blir man av med en sådan skitkänsla? Vi borde kanske slå våra kloka huvuden ihop kring det för jag vet att det här inte är något som jag är ensam om.
 
 
Nåväl, för er skull, som ett stort tack för era underbara peppande kommentarer. Här är bilden som jag till slut valde. En bild på en del av mitt hem. En bild på vårt kök, fotograferad precis som jag brukar fotografera köket, bara lite mer noggrannt eftersom det inte är tillåtet att redigera bilden till uppgiften. Ett kök som är lugnt, ljust och har en härlig rymd och det är det jag vill förmedla med bilden. Jag vet ju att det finns där och jag hoppas att ni också kan se det.
 
Maria
 
Och ja visst ja, kudden är färdig. Visar den i morgon.

15 kommentarer:

 1. Underbart kök!! Och visst ser man ljuset, rymden och man känner verkligen lugnet....framförallt med tanke på kaffekoppen :-)

  Lycka till!!
  //Karin

  SvaraRadera
 2. Bra bild. Varför ska det behöva vara så som du beskriver. Tänk att du kan och är bra och att du gör på ditt alldeles specifika sätt. För tänk vad trist om alla vore likadana Kraaaam Pia

  SvaraRadera
 3. Fin bild som verkligen förmedlar det du vill! Förstår din känsla, samtidigt som det måste kännas jätte skönt att ha skickat in uppgiften.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Riktigt bra gjort!!!! FAntastisk känsla i bilden, tycker i alla fall jag :-)

  Ha en fin kväll o ser fram emot bilder på kudden!!!
  /T

  SvaraRadera
 5. Din bild blev hur bra som helst, tycker jag.

  Du förmedlar att "ditt hem är din borg" genom den mysiga känslan. Att skärpedjupet ligger runt bordet, och att bakgrunden blir lite lätt suddig, förstärker den känslan.

  Gillar hur det ser ut hemma hos dig - och jag skulle gärna sitta här med en kopp kaffe och en (inrednings)tidning!

  Lycka till!

  SvaraRadera
 6. Bilden är superduper. Kör bara på och kör på känslan. Då kan det bara bli bra ju :)
  Du är toppenbra på att fotografera och gestalta i bild. Så det så!

  SvaraRadera
 7. Fin bild på ett mysigt och härligt kök! Lugnt med både ljus och rymd!
  Hoppas dom blir nöjda!!!!
  Kram Helena

  SvaraRadera
 8. Det ser verkligen härligt och lugnt ut!

  SvaraRadera
 9. Duktiga du! Bilden är jättefin på ert hemtrevliga kök!
  Kram Suss

  SvaraRadera
 10. Underbar bild på luftigt hemtrevligt och mysigt kök! Riktigt känner hur det luktar lite kaffe! Kram Sara

  SvaraRadera
 11. Oh fina du! Bilden är helt underbar, jag menar det verkligen, det är precis sådana bilder jag väljer att titta på länge och som ger en sån inspiration!! Nu kan jag ingenting om fotografering, och kan inte bedömma den tekniskt, men det är svårt att föreställa sig att något skulle vara "fel" i den... hoppas du får högsta betyg!!!

  Jo, prestationskraven... visst finns de där och lurar...:( Känner så igen mig just det där när någon beställer. Kommer ihåg min första utställning också, hu. Dock har det hjälpt mig att tänka "tvärtom" - tänk om ingen vågade visa sin konst för att den inte var "perfekt" - då hade vi inte fått se allt detta roliga, personliga, och fantastiska som människor skapar. Jag tänkte mycket i steget just när jag började sälja mina grafiska tryck, att detta bjuder jag på, det är mitt bidrag, även om många är mycket "bättre"... och det har blivit mycket lättare att släppa ifrån sig det jag skapat, det kommer nog med tiden. Så kör på vännen, du fotar fantastiskt och jag vill se många foton av dig i framtiden, även till försäljning:)

  Varm kram

  SvaraRadera
 12. Fint kök du har. Från avundsjuk Anette ;)

  SvaraRadera
 13. Ja du, hur blir man av med den känslan. Jag tror jag börjar få bort den mer och mer, men jag vet inte riktigt hur det gått till.. eller är det så att jag aldrig gör något jag inte blir nöjd med? hmm.. jag kanske inte kommit så långt som jag tror?

  Bilden förmedlar iaf precis det du önskar!!

  SvaraRadera