fredag 3 augusti 2012

Små skyltar ...

Jag fick en fråga för ett tag sedan var jag får alla mina idéer ifrån. En svår fråga att svara på. Mycket svår. Jag vet att jag ofta blir jag inspirerad och får idéer av bilder jag ser eller miljöer som jag vistas i. Det kan vara något föremål, någon färg eller form som får mig att tänka att "det där skulle jag nog kunna göra en egen variant av", kanske bygga, sy eller pyssla på något sätt. Ibland vet jag faktiskt inte var idéerna kommer ifrån. De bara kommer, som ett virrvarr av olika intryck och hänger väl ihop med den person jag är. Jag gillar ju att pyssla och fixa på en hel massa olika sätt och är nog mottaglig för inspiration och sparar på idéer tills de kan komma till användning.  Pysslet jag visar er idag vet jag i alla fall precis var inspiration och idé kommer ifrån, nämligen från Kicki med den fina bloggen Creando. För ett tag sedan såg jag ett inlägg hos Creando från familjens fina badrum och bland allt det fina i badrummet hängde en liten skylt som jag fastnade speciellt för. På den lilla skylten stod ordet "gäster" och och jag tänkte redan då att en sådan skulle jag vilja göra. Nu har jag äntligen pysslat ett par små träskyltar. Små träbitar har målats svarta och fått vit text. Ett försök att göra en schablon till texten gjordes men det var alldeles för små bokstäver att klippa ut. Texten har jag i stället målat för hand.


 

Nu vet våra gäster vilken handduk som har hängts fram för dem. En skylt till det lilla badrummet, en till det stora ...


... och en skylt till köket. Inte speciellt för gäster då utan bara positiva ord att mötas av när man öppnar skåpet på morgonen för att ta fram en tekopp. Today is a good day.


Som sagt var inspirationen till "gäst-skyltarna" kommer ifrån vet jag säkert. Den andra ... ja, jag har sett en liknande skylt hängandes i ett skåp någonstans men jag kommer faktiskt inte längre ihåg var.
Today is a good day ... i alla fall för mig. Hoppas att det är en bra dag för dig också.

Maria


 

21 kommentarer:

 1. Oj vad fint du pysslar! Här skulle det behövas storpysslas, dvs RÖJAS!..
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 2. Tänkte på dig när jag satt igår och försökte få ihop ett kollage över vår semester och tänkte just detta, "vart får hon alla idéer ifrån"!:)
  Var på stan igår och köpte fotopapper och tanken är att jag ska göra ett kollage till och sedan skriva ut dem på fotopapper och sedan sätta in dem i ramarna jag köpte på IKEA. Jag får inte riktigt samma mått som du och höll på att bli tokig innan jag gjorde det lätt för mig och kopierade över kollagen till ett vanligt word-dokument.
  Fina skyltar du pysslat ihop också! Skulle behöva de där "gäst-skyltarna".
  Kram

  SvaraRadera
 3. Vilken bra idé med skyltarna! Speciellt den som du hängt på skåpsdörren. Såna vill jag ha i mitt kök. Då blir man garanterat glad efter att ha läst dem. Kram

  SvaraRadera
 4. Åh, suck... Du gör ju så fint!! Blir alldeles matt och önskar att jag hade lika kuliga idéer och så fin finish!

  SvaraRadera
 5. Jag älskar små fina och mysiga skyltningar. Dina är helt underbara.. Kram Pia

  SvaraRadera
 6. Men du är ju sååå himla duktig! Jag blir väldigt inspirerad av dina inlägg! Kram Nilla

  SvaraRadera
 7. Men har du målat dessa skyltar själv! På fri hand! Wow! Du inspirerar!
  Tack för dina underbara ord inne hos mig! Jag blir helt rörd!
  Jag har svarat dig under din kommentar!
  Kramar i massor.
  Jenny

  SvaraRadera
 8. Vad snyggt det blev med dem svarta. Annars är det ju alltid tvärtom med svart text.Imponerad av din förmåga att skriva så vackert på fri hand!!Gillar din text i köket...mycket kärlek!

  Ha en bra lördag fina du!
  Kramelikram Veronica

  SvaraRadera
 9. Så snygga!!! Har ju sett Creandos skyltar som är jättefina och jag förstår att du inspirerats ;) Din tolkning är supersnygg!!! Gillar texten! Hoppas du också får en fin dag!

  kram kram Malin

  SvaraRadera
 10. Fin fina. Nu fick jag en idé, berättar på måndag. Ps glöm inte kameran. Nu är vi påväg till Helsingör. Kram

  SvaraRadera
 11. Underbara små skyltar, du är ju jätteduktig! Kramar

  SvaraRadera
 12. Såå fint du fått till texten. Himmel så säkert att få till det på frihand. Bra med fast text också. Jag har ju griffelfärg på mina skyltar och använder således krita att skriva med. Funkar rätt bra, men ibland är texten utsuddad. Toan...blöta händer....ja, du fattar!
  Tack för fina länken! :)

  Kramar

  SvaraRadera
 13. Vilka underbara skyltar! De var så fina med Gäster och med små fina tänkvärda ord blir de bedårande! :)

  SvaraRadera
 14. Så fina! Men shit, har du målat orden för hand? Du är ju tokigt duktig! Det hade jag inte klarat..

  SvaraRadera
 15. Ja men åh vilken fin ide!!! Superfina skyltar som sätter igång pyssellusten i massor, tack både till Creando och dig!!

  Tack för påminnelsen om imorgon;)

  Kram

  SvaraRadera
 16. Jättefina skyltar =) Kika gärna in på min matblogg och tävla i min nya Ib Laursen-tävling =)

  SvaraRadera
 17. Så fina skyltar! Min mamma klagar alltid över att hon inte vet vilken handduk hon ska ta när hon är hos oss så det här kanske vore en idé ;)
  Ha en fin söndag!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 18. Det där blev ju superfint!!! Snyggt med svarta skyltar tycker jag, stilrent! Perfekt att hänga skylten på gästhandduken, både praktiskt och snyggt!!!

  Ps. jag är gärna med i din fotoutmaning idag:))

  Kraaaaaaaaaaaaam aka

  SvaraRadera
 19. Å sa fint!!!! Måste också pyssla skyltar.... Och kaklet... precis ett sådant vill jag ha :) Du har så rätt, man får så mycket inspiration av andras bilder!
  Kram

  SvaraRadera