fredag 10 augusti 2012

Ett tips!

Med tonårsbarn är det ibland svårt att hitta något att göra tillsammans som alla i familjen tycker om. Det jag tycker är kul kan få både dottern och sonen att nästan bryta ihop av tristess. Det dottern vill göra vill inte sonen och vice versa. Ni känner säkert igen det. Vi är inte fler än fyra personer i vår familj och ändå kan det vara svårt att "göra något tillsammans". Barnen har olika intressen och kompisar, datorer och mobiltelefoner lockar oftast bra mycket mer än vad vi föräldrar gör. Men man vill ju ändå umgås med sina barn, locka ut dem från sina rum och göra något ihop då och då. Och nu i sommar har vi faktiskt hittat något som alla i familjen tycker är kul och det vill jag gärna tipsa om. Callisto, ett sällskapsspel som är lätt att lära sig, som inte kräver allt för mycket tanke och en runda tar inte mer än 15 - 20 minuter.Spelet är lika roligt för både barn och vuxna och med en skål pop-corn så stannar åtminstone våra barn gärna och spelar både två och tre rundor. Man får ju ta till något knep för att sno åt sig lite extra tid tillsammans med dem ;)

Maria

 

10 kommentarer:

 1. Hum det sa jag väl, vi blir aldrig färdiga. Detta hade jag velat höra om i går. Berätta mera.
  Kramis!
  Ps du missade väl inte handbollen

  SvaraRadera
 2. Känner igen det där. Här har vi i alla fall suttit i tv-soffan tillsammans hela familjen en stund, man får vara glad för det lilla!:/ Lät som en intressant spel.
  Kram

  SvaraRadera
 3. hej!
  Känner igen det där, men vilket hett tips.
  Vi har faktiskt lite samma problem då vi har barn mellan 4 och 18. Svårt att göra något som alla tyker är kul.
  Ha en fin helg!
  Kram Malin

  SvaraRadera
 4. Mysigt!! Här har jag fått leka drake som vill gå på cirkus, Stor har agerat cirkusdirektör i det nyinköpta tältet och med hela munnen full med äpple deklarerat att cirkusen är stängd men öppnar klockan sju... För att sedan tjata om att titta på barntv, men vi lekte på i dryga timmen innan bokstavskex och chokladbollar förgyllde fredagsmyset... Alltså på en helt annan nivå en hos er verkar det som ;)
  Beställa kan du få göra, om inspirationen tryter :)
  Ha det fint, Sandra

  SvaraRadera
 5. Vad bra tips. Håller med dig det är svårt att få tonåringen att umgås tillsammans med oss. Vi brukar kasta dart och se film tillsammans. Kram Pia

  SvaraRadera
 6. Tack för bra tips!:) kännerigen det där även om jag har lite yngre barn också. Kram Nilla

  SvaraRadera
 7. Vi har två flickor men som ändå under året har dragit åt olika håll. Vi har gärna spelat Skipo, något som båda gillar fortfarande fast dom fyll tjugo båda två.
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 8. Tack för fina kommentaren!

  Angående försäljningen av bilder - jag tar både på mig jobb där jag åker och fotar, men om man hittar bilder i bloggen som man vill köpa & kanske använda som en tavla, så är det helt okej. Varje bild kostar då 150 kr st :-) Man får bilderna digitalt, och kan själv framkalla i lämplig storlek.

  Kram Sofie

  SvaraRadera
 9. Det tackar jag för. Just spel är lite svårt att hitta passande när man har en som är 9 år och en som är 16... Kramar Kicki

  SvaraRadera
 10. Låter toppen mysigt. Kan tänka mig att det inte är lätt att få familjen samlad, men ack så viktigt. Speciellt för mama hjärtat;)
  Ha en skön kväll
  Kram

  SvaraRadera