onsdag 29 augusti 2012

Ett glas med en stickad tröja ...

Stickat syns ju numera inte bara i våra garderober utan även i inredning och i andra lite roliga och ovanliga sammanhang som på vägskyltar i Malmö under festivalen t.ex. För ett tag sedan såg jag en inspirerande bild där temuggar fått så fina stickade kläder och jag blev så sugen på att prova något liknande. Jag är inte så värst duktig på att sticka men det här var ett enkelt stickprojekt som dessutom gick snabbt att göra.  


 
Ett helt vanligt dricksglas har fått en liten stickad "tröja" och fungerar nu som en ljuslykta på köksbordet. Ganska fint och lite höstigt tycker jag. Det kommer nog att stickas till fler glas av restgarnerna i pysselskåpet för det var faktiskt riktigt roligt.
 
Och så måste jag ju berätta för er som undrar hur det gått med sonens gymnasieval. Det blev omval och han kom in på det program och den skola som han önskade! Frid och fröjd här hemma igen.
 
Ha en fortsatt fin onsdag!
 
Maria

12 kommentarer:

 1. Fint det blev!:) Jag skulle kunna tänka mig något liknande till mina favorittemuggar som blir jätte varma.
  Vad skönt att det löste sig för sonen!:)
  Kram

  SvaraRadera
 2. Det där var ju en toppenidé. Hur gör man då? Kan du inte lägga ut beskrivningen. Skönt att allt ordnade sig för sonen. Kram Pia

  SvaraRadera
 3. Jättefint! Blir sugen på att sticka jag med nu:) så bra att det löste sig med sonens val! Sånt kan skapa mycket oro hemma:) kram Nilla

  SvaraRadera
 4. Så skönt med gymnasievalet. Härligt för er båda. Den stickade outfiten till glaset är bara så Maria, mysig och höstig. Trött men så nöjd är jag nu, hemkommen efter internat med jobb. Kram till dig från mig.

  SvaraRadera
 5. Kul tips och snyggt var det oxå, säkert skönt att krama om muggen är för varm! Tänker som grodmamman att det skulle vara till temuggarna....ja det tål att funderas på!

  Förstår att du är glad nu när sonens skolgång äntligen är på rätt köl igen..vad härligt för honom att det löste sig så att han kan börja plugga som vanligt och att det ändå blev som han ville!

  Puss o kram

  SvaraRadera
 6. Fint!! Verkligen höstmys i dina bilder! Du är ju för duktig :)

  SvaraRadera
 7. Verkligen jättefint! Gillar fotot, ser så mysigt ut. Kram

  SvaraRadera
 8. Oerhört fin lykta! Jag vill ha en likadan kände jag direkt! Så skönt med sonen också. Underbart att det ordnade sig. :)
  Kramar

  SvaraRadera
 9. Va söt det blev med den stickade tröjan till ljusen..riktigt mysigt :) Själv är jag helt katatrof med stickpinnarna i händerna, så jag låter bli. men jag tror jag ska ge tipset till min kära syster som kan sticka och tycker det är kul

  ha en skön Torsdag

  SvaraRadera
 10. Så sött och så pyssligt! :)

  SvaraRadera
 11. Sååå fint!!! Gillas jättemycket!

  kram kram Malin

  SvaraRadera