måndag 30 juli 2012

En liten gnutta gult - Fotopyssel del 2

Av någon anledning känner jag mig lite nyfiken på gult just nu. Så pass att jag kanske skulle kunna tänka mig något gult i höstgarderoben och kanske kanske också något gult i inredningen. Inte något mycket alls men någon liten detalj. Men gult är liksom inte min färg och därför har jag valt att testa väldigt försiktigt men en liten gnutta gult i hallen genom några foto. Det jag har gjort är att jag helt enkelt har letat upp något gult att ha med på foto. Det som fanns till hands här hemma var ett gäng citroner och en gul kudde som jag lånat från dotterns rum. I sällskap med en hög kuddar, några korgar och annat smått och gott var det sedan bara att sätta igång och leka. Klick, klick, klick, skriv ut, skriv ut och lite fin washitejp på det och plötsligt ett litet stänk av gult. 


Jag tycker att det är roligt att komponera bilder och hämtar gärna inspiration ur inredningstidningar och böcker. En bok som jag återkommer till gång på gång just för bildernas skull är Ikeas SY och det är den boken som inspirerat mig till bilden med de staplade kuddarna. Och bara för det här fotots skull lånade jag dotterns nya tröja och hängde den lite fint i hallen för att få en skymt av den i spegeln.


Washitejp som varit populärt ett tag har äntligen hittat hem till mig. Bättre sent än aldrig.


Fotot med fjärilen har ni sett i ett tidigare inlägg men inte i den här versionen. Det jag har gjort nu är att jag fixat och trixat i pixlr.com för att få ett svart-vitt foto med en gul fjäril. Lite klurigt men det gick till slut. Hela det här fotopysslandet avslutades med att jag skapade en ny header med de gula bilderna. Önskar mig egentligen en riktigt snygg header, typ en sådan som Sandra med bloggen Sveas har, men tills jag klurat hur jag ska göra en sådan med ett gratis program så duger den här bra. Och på tal om fotopysslande. Tack för alla kommentarer om fotopysslandet i förra inlägget! Kul att så många blev inspirerade att göra collage.

Maria


17 kommentarer:

  1. Helt underbart Maria. Längtar hem till dig och en foto dag. Kul med bokeh i spegeln på sista bilden. Fjärilen är såååå fin. Jag ska fixa med mobilen i dag och ringer dig sedan. Hur fungerar tejpen, blir det inte fula fläckar på väggen.
    Massor av kramar Kristia

    SvaraRadera
  2. Åh, jag tycker det blev hur fint som helst!!! Riktigt snyggt!

    SvaraRadera
  3. Snyggt!:) Gult är en färg jag har svårt för.
    En liten fråga, hur stora blev dina collage? Skrev du ut på fotopapper i A4-format? Ska till Ikea imorgon och tänkte då passa på att köpa ramar.
    Kram

    SvaraRadera
  4. Så fint collage och fina bilder!
    Jag hade en period (som de flesta andra) då allt skulle vara vitt vitt vitt...Tröttnade dock snabbt som attan och nu finns färger runtomkring mig igen, kan inte leva utan dem känns det som. Köpte en gammal IKEA lampa (såg den i tidningen retro senare) i gult förra sommaren, och igår köpte jag en stor filt/duk i gult på loppis för en ynka femma.
    Ha en bra start på veckan!
    Kram Camilla

    SvaraRadera
  5. Du har så fina bilder! Gult i "lagom" mängd blir man glad av!
    Ha en skön dag! Anita

    SvaraRadera
  6. Hejsan =) vilken härlig blogg, hit kommer jag flera ggr. Följa varandra? =)
    Hoppas du får en bra dag.

    SvaraRadera
  7. Gillar gult i lagoma doser. Till just grått och svart så är det fint. Fina bilder .. Kram Pia

    SvaraRadera
  8. Dina bilder är supersnygga!!!
    Har inget gult hemma hos mig... men inspireras till max av dig ;)

    Hoppas du fått en fin start på veckan
    kram kram Malin

    SvaraRadera
  9. Jättefina bilder! Jo gult blev jag tokig i i våras och har nu fortsatt över till mer orange ton. Har börjat tycka det är urcoolt! Kram Nilla

    SvaraRadera
  10. vilka härliga bilder...! Roligt att hitta hit till dej. Känner precis som du angående gult, inte min favorit, men lite intressant!
    Tack för inspirationen!

    SvaraRadera
  11. åh vad kul att du lämnade ett litet avtryck inne hos mig så jag hitta hit ...la mig till som följare direkt ...*ler.

    Vad duktig du verkar vara på det här med bilder .

    Kram

    Pernilla på Piazzan

    SvaraRadera
  12. *tihi* söta du, så glad jag blev av din kommentar hos mig ;). Det är sååå roligt att kunna inspirera dig till något jag tycker fungerar så bra för mig ;)

    kram kram Malin

    SvaraRadera
  13. Åh va fint! (jag börjar bli tjatig men allt du gör är så fint!). Nån dag när jag känner att jag har massor av tid ska jag också testa mig på den bildredigeringen. Och washitejp har vi men just deta användningsområde var nytt! Tack!

    SvaraRadera
  14. Sååå fint! Du är så grym på att fota. Jag blir superinspirerad av dig :)
    Kramar

    SvaraRadera
  15. Snyggt som tusan! Gult är en svår färg men du får verkligen till det :)
    Är gärna med på fotoutmaningen igen.
    Har bytt namn på bloggen min från Krupnikov till Tant Emmas bravader. Allt för att hylla tantskapet :)

    SvaraRadera
  16. Så fint!
    Vill hem från jobbet NU... och få till lite gult hemma....!
    ..och pyssla med foton!

    SvaraRadera