lördag 28 juli 2012

Fotopyssel - del 1

Det har blivit en hel del fotograferande under semestern i år och i datorn trängs nu bilder med härliga sommarminnen. Bilder på badande barn, soliga stränder, vackra byggnader och mycket annat.  Men bilder i datorn är inte speciellt kul tycker jag. Jag sätter mig sällan vid datorn bara för att titta på bilderna. Jag vill gärna kunna hålla i bilden samtidigt som jag tittar på den och känna att den finns på riktigt. Så vad ska man göra med alla bilder då? Att skriva ut bilder och göra en fotovägg skulle kunna vara en lösning men inspirerad av det som många av oss bloggare gör ganska ofta, nämligen bildcollage, så har jag skapat collage av några semesterbilder.I pixlr.com/express gjorde jag två collage av den här typen. Hade jag varit supernoga med collagearbetet skulle jag först ändrat till kvadratiskt format och förminskat alla bilder så att hela bilden fick plats i en collageruta, men det har jag alltså inte gjort.


Collagen skrevs sedan ut på skrivaren här hemma och med hjälp av sax och tejp har jag sedan sammanfogat dem till ett stort collage med 28 bilder. Snyggast hade det så klart varit att på något sätt föra ihop de två collagen på en och samma utskrift men så stora utskrifter klarar inte vår skrivare och mina datorkunskaper är i vilket fall som helst för små för att klura ut hur två collage ska bli ett.Inramat och klart! Massor med sommarminnen att hänga på väggen och även om jag väl inte precis kommer att "ta" på bilderna när jag tittar på dem så känns det i alla fall att bilderna är på riktigt.

Hoppas att du får en fin dag!

Maria

14 kommentarer:

 1. Vilken smart ide! Fick frågan om vad jag gör med alla foton jag tar av min mamma för ett tag sedan och detta var ju kanon bra. Kul att ha ett kollage över t ex sommaren 2012. Får nog bli ett projekt att ta tag i, då jag också tycker att det är roligt att ta ut fotona jag tar.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Vilken kul idé men lite jobb förstås! Vad fint det blev och underbart minne. Duktig du är!

  Kram

  SvaraRadera
 3. Vilka fina bilder!! Och ny header också, kanonfin!! :)

  SvaraRadera
 4. Det ser verkligen härligt ut! Och kvadratiska bilder är snyggt :)

  SvaraRadera
 5. Ja du vad kul detta var. Tack för tipset denna regniga dag. Jag har bara tagit hand om mig själv i dag. Läst och kollat bloggar. Visst är det toppen med besökare men det ställer sina krav på värdinnan. Jag klurar på foto utmaningen men har svårt att att välja. Kanske ngt med kort skärpedjup utan att det skrämmer bort fotografer eller fordon. Hjälp jag vet inte.
  Du har tidigare pratat om make up store och att vi skulle boka en tid där. Kan du kolla om vi kan få tid någon dag v 32. om du fortfarande vill alltså. Jag vet inte vad som har hänt med mobilen, den vill inte alls som jag idag. Ha det bäst fina du, saknar dig massor. Fast jag förstår att du har fullt upp nu i OS tider:) Största kramen Kristina

  SvaraRadera
 6. Fin ide! Roligare än att ha dem i datorn men enklare än att sätta i album! Det blir en del kort, speciellt i lediga tider!

  SvaraRadera
 7. Men så otroligt smart!!!!
  Jag var motståndare länge till att köpa digitalkamera... just p g a att jag fattade att det inte skulle bli annat än bilder i datorn... men man måste ju hänga med, så visst blev det digitalkamera ;) Det är ju hur kul som helst att fota hejvilt! ;) Men... jag har inte en pappersbild tagen efter 2006. Allt ligger på hårddisk. Trist! Men nu tror jag minsann jag ska göra några collage att skriva ut!
  Tack för tips!!!
  Kram /Maria

  SvaraRadera
 8. Vilka kanonfina bilder du visar i ditt collage!!!
  Jag tog massor med bilder när vi var iväg med familjen nu och det blev många som jag är väldigt nöjd med. Kan nog tänka mig att det kan bli nåt litet collage av dem framöver. Tack för ditt finfina tips!

  Ha det gott!
  Kramelikram Veronica

  SvaraRadera
 9. Vilken kul idé. Jag har också alla bilder på datorn, visserligen har jag fört över dem på en extern hårddisk för säkerthets skull. Men jag skulle ju vilja se dem lite mer spontant när jag går runt i huset. Ska genast sätta igång att göra collage och rama in.

  SvaraRadera
 10. Å så fint du gjort! Älskar collage! Det är ju jättehärligt att göra collage över sommarminnen. Barnen brukar få det av mig... så minns de sommarens härliga stunder länge in på hösten ;)

  Har också haft problem med skrivaren...blev helt tokig och det slutade med att jag alltid skriver ut bilder från Word istället.

  Ha en underbart fin söndag.

  kram kram Malin

  SvaraRadera
 11. Du gör det så bra!!! Jag samlar på mig av dina idéer för att kunna ta fram när jag behöver...

  SvaraRadera
 12. Men så fint det blev! Köpte faktiskt fotoramar idag för att skriva ut lite bilder också. nu blev jag än mer inspirerad! kram Nilla

  SvaraRadera
 13. Jättefint! Blir sugen på något liknande efter sommarens alla resor och bilder. Kanske slår till.... :)
  Kramar

  SvaraRadera
 14. måste fråga vad du använt för fotopapper så det blir bra och vilken storlek blev det tillslut?:) kram

  SvaraRadera