torsdag 17 maj 2012

Fika med smak av citron ... och tankar

Lite då och då funderar jag på varför jag bloggar och på vad jag visar eller skriver på bloggen. Ni får ofta se bilder från vårt hem men bara från de delar jag väljer att visa. Ni får veta en del om mig och min familj men långt ifrån allt. I bloggen väljer jag att fokusera på det som är vackert för mina ögon och på sådant som gör mig glad i min vardag. Jag spelar i nybörjarnas liga när det gäller fotografering men anstränger mig för att bilderna som jag visar här ska vara så bra som möjligt, inte bara för er skull utan även för min egen. Jag tycker att det är roligt att fotografera och att lyckas med en bild gör mig glad. Naturligtvis finns det många mindre vackra saker i min vardag, stök, disk och tvätt, precis som i allas vardag. Hade jag varit ute efter att dokumentera min och min familjs vardag i detalj hade ju det också varit av intresse att skriva om och fotografera men så är det inte för mig.

Idag är det ett inlägg hos AnnaMalin med bloggen Helt enkelt satt fart på de där tankarna om bloggandets vara eller icke vara igen. Säkert finns det lika många sätt och anledningar till att blogga som det finns bloggare men för mig är inspiration det starkaste skälet. Jag blir inspirerad att pyssla, baka, inreda, fotografera och jogga tack vare många duktiga bloggare och kanske kan jag genom min blogg ge lite inspiration tillbaka. För utan t.ex. AnnaMalins inspirerande bilder, att Kicki med bloggen Creando i något inlägg nämnde citronskorpor och att jag i flera bloggar har sett så vackert porslin hade jag inte fått den mysiga fika stund med smak av citron som jag haft idag. 
Idag har det nämligen fikats på hembakade italienska mandelskorpor med citron och druckits te ur nya muggar från Indiskan. Och dessutom har jag än en gång lekt med kameran och letat rekvisita i mina köksskåp. Jag kan bara säga Tack bloggvärlden för det!

Så var det ju det där med att bjuda tillbaka. Jag vet inte riktigt vad ni som tittar in här gillar bäst med bloggen. Kanske hittar du lite inspiration och får någon idé, om inte ska du i alla fall få receptet på mandelskorporna.

Maria

Italienska mandelskorpor med smak av citron

100 g margarin
1 1/2 dl socker
2 ägg
50 g hackad sötmandel
5 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
rivet skal från en liten citron
ca 1 msk saft från citronen
 
Vispa ägg och socker och blanda därefter i de andra ingredienserna. Rör ihop till en deg och forma tre längder som läggs på en plåt. Grädda i ca 10 min i 200 grader. Skär längderna i sneda bitar och vänd bitarna med ena snittytan upp. Rosta i ugnen i ca 8 min innan du vänder bitarna och rostar den andra sidan, även den i ca 8 min.

5 kommentarer:

 1. Tack för fina bilder, fina tankar och säkerligen smarriga skorpor (men det är inget jag kommer att baka, är ju tyvärr nöt och mandel allergiker...) Håller med om att inspiration är en stor anledning till att jag läser och själv bloggar. För mig började bloggandet med att få ändan ur och inte bara tänka utan faktiskt göra det som jag gick och tänkte på!
  Tack för att du finns, uppskattar din blogg mycket! :)
  Kram och fin fortsättning Sandra

  SvaraRadera
 2. Tycker att du tar fina bilder!:)
  Jag började blogga för min egen skull, en slags dagbok och då återfinns även stök i min blogg. Jag läser olika slags bloggar, mycket som inspirerar, vackra bilder och annat som intresserar mig.
  Ska försöka baka de där skorporna någon dag, lät himla goda!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Vilket bra inlägg och så fiiiina bilder!!! Känner samma sak, jag blir så inspirerad av alla ni jag kikar in hos och det betyder mycket, mycket mer än många kanske tror... jag skriver inte heller om allt och det tror JAG är bra. Så skönt att ha en bloggsfär där man läser om positiva saker, ibland också kanske känslosamma saker, men det finns en värme bakom och ingenting som skrivs för att irritera eller grusa .... Härligt!!!

  Å så gott det lät med kakorna, nu blev jag inspirerad ... IGEN! :-)

  Kram och ha en finemang helg!

  (Ps: just ja, hade inte skrivit svar på din fråga... jag har en wacoombräda när jag ritar och använder PS5. Sååå kul, kan verkligen rekommenderas!)

  SvaraRadera
 4. Tankar om bloggens vara eller icke vara snurrar periodvis i huvudet på mig ibland. Men jag gillar den, den gör mig gott att blogga :-)

  Vilka fina bilder!

  Ha en fin dag (och tack för receptet)

  SvaraRadera
 5. Ja visst väljer man (eller jag också iaf) att visa vissa utvalda delar ur ens liv. Jag vill blogga om vackra ting, det är min hobby och min verklighetsflykt. :-) Inte för att verkligheten är så hemsk (fast ibland är den jäkligt jobbig, det ska jag inte hymla om), utan för att det gör mig glad och lugn inuti :-)

  SvaraRadera