torsdag 5 april 2012

I am what I am ...

Igår hade jag turen att fynda en rosa kofta i en av de stora klädbutikerna. Jag får erkänna att jag inte alltid är så glad för att handla just hos de största klädkedjorna men den här koftan föll jag för. Mjuk, rosa och lite lagom volangig. Egentligen var den fin som den var men så fick jag en idé om att piffa till den lite genom att brodera något på den ena ärmen. Jag ville gärna ha någon liten text på men att ge sig på och brodera bokstäver direkt på den stickade koftan vågade jag inte. Så i stället broderade jag texten I am what I am på en bit bomullstyg. Det blev som en etikett som jag sedan sydde fast på ärmen med synliga stygn. Ett blått hjärta och några ljusrosa blommor syddes också på ärmen och vips, en lite personligare kofta!


I am what I am kändes som helt rätt ord och inspirationen till det kom från en gammal låt av Dido som bitit sig fast i huvudet på mig.

I samma butik fyndades föresten även en rosa jacka. Undrar om jag kan hitta på något kul med den också?

Maria

11 kommentarer:

  1. Så fint det blev!:) Gillade färgen på din kofta också.
    Vad använde du för gräddkolor till kolagrottorna?
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!
      Vet inte var du ser mitt svar först så jag svarar både här och på din blogg. Kolorna jag använde var Werthers original mjuk gräddkola. Kanske hette de soft caramel eller caramel toffe men jag är inte riktigt säker. Jag klippte kolorna på mitten. Har nu även testat med Rolo och det funkar också ;) Hoppas att dina kakor blir goda.
      Kram Maria

      Radera
  2. Å vad fint! Jag minns när jag var runt 20, då gjorde jag en tavla med texten "jag äger min navel". Skulle vilja påminna mig själv om det ibland som mera vuxen bara... Glad påsk förresten!

    SvaraRadera
  3. Vilken kul idé! Känns lite extra busigt att göra om något alldeles nytt också!
    Hoppas du får en fin och GLAD PÅSK!
    // Sandra

    SvaraRadera
  4. Så himla snyggt och unikt!!
    Koftan var snygg, men efter ditt "piff" blir den ju helt outstanding!
    Superduper :)
    Önskar dig en underbar påskhelg!
    Kram Marie

    SvaraRadera
  5. Håller precis med ovanstående: koftan var redan snygg men blev outstanding med din speciella och personliga "touch"!

    Glad påsk önskar
    Helena

    SvaraRadera
  6. Ser ju supersnygg ut! Kan man få se den på?
    Kramar Kicki

    SvaraRadera
  7. Oj, vi måste ha besökt varandras bloggar nästan samtidigt - såg nyss din hälsning och fråga. Jag har tyvärr ingen fancy-schmansy kamera eller extra objektiv för landskapsfotografering (drömmer förstås om att skaffa både det första och det sistnämnda :-), så det är kamerans vanliga 18-70 som får ställa upp.

    Hälsningar,
    Helena

    SvaraRadera
  8. Wow! Så himla personligt, och kreativt och snyggt!! Inspirerande till tusen!

    Önskar dig en fin påskhelg!!
    Kram Milla

    SvaraRadera
  9. Men åååh vad fint! Det första jag tänkte på när jag såg koftan var att du köpt en odd molly, hihi :-) Verkligen jättefint!!

    Mitt stora pysselprojekt är ett inomhusprojekt, men jag hade ju faktiskt tänkt stå ute och snickra ihop det. Det satte dock snön stop för, tur att man har ett kök som kan få agera snickarboa ibland :-)

    SvaraRadera
  10. Alltid lika fint med blåa hjärtan - oavsett om de är målade eller syffa på klädesplagg! <3

    SvaraRadera