söndag 29 april 2012

Fotoutmaning vänner emellan - I luften ...

Har ni tänkt på så mycket som kan vara i luften? Förutom flygplan, luftballonger, fåglar och insekter som vi är vana vid att se i luften så kan vi förnimma känslor och stämningar i luften. Ord och frågor kan bli hängande i luften, man kan ha många bollar i luften ... Kanske har temat I luften, fotoutmaningen vänner emellan, fått dina tankar att snurra precis som mina kring just vad i luften kan vara. Under veckan som gått har jag drömt om att vara en skicklig fotograf som skulle kunna fånga en känsla av förväntan eller olust i luften på bild. Sådana drömmar kan man ju ha och sen får man inse att man är en glad amatör och att det är mycket lättare att fotografera något mer konkret och så fick det bli.


Vår i luften och med våren även en hel del björkpollen i luften som tyvärr besvärar många människor.


Många bollar i luften har vi väl alla då och då. I den här familjen är bollen dessutom bokstavligt talat i luften mest hela tiden så här års. Med en fotbollstokig man och två fotbollsspelande barn blir det helt enkelt massor med bollar i luften. För att kunna fotografera bollen i luften behövde jag hjälp av sonen som fick kasta bollen några gånger innan jag lyckades fånga den i farten.


När tankarna kring temat satte igång såg jag en bild av en svävande ballong framför mig. I brist på en gasfylld svävande ballong fick sonen ännu en gång ställa upp och tålmodigt stå och kasta upp en rosa ballong i luften tills mamman fångat den på bild.

Det här med Fotoutmaning vänner emellan är något som startat mellan mig och Kristina men som nu också har lockat fler bloggerskor att vara med. Vill du se mer i luften så titta in till
Krupnikov, Maria syr och så vidare, Galenskap och lite allvar, Pastill, Bruno och mig, Sveas och Creando. Kanske även Tingeltangel bjuder på en i luften bild. Vill du vara med nästa gång så håll utkik efter en ny utmaning om ungefär två veckor.

Nu ska jag inte sväva runt mer i det blå på en stund. Nu är det fötterna stadigt på jorden som gäller
och jag önskar er en riktigt fin söndag!

Kram
Maria

 


8 kommentarer:

 1. Härliga bilder! Gillar speciellt den med ballongen!
  Kram Jenny

  SvaraRadera
 2. Vilka fina bilder, jag blev väldigt förtjust i den med bollen, för pollen gillar jag inte! :( Börjar snörvla och får kli i ögonen då.
  Ha en toppensöndag!
  Sandra

  SvaraRadera
 3. Tur att vi har tålmodiga ungar du! :) Jättefina bilder har du lyckats få till. Jag gillar verkligen ballongbilden jättemycket :)

  Kramar Kicki

  SvaraRadera
 4. Vilka vackra bilder du tagit och fin text till. Tycket att det var jätteroligt, men otroligt svårt att hitta "rätt". Har gått med kameran på axeln mer eller mindre hela dagen. och som du skrev, man har en bild av en perfekt bild och så blir det lite si och så. Hur som helst, väldigt roligt. Ser fram emot nästa!

  Ha en skön söndagkväll

  Kramar L

  SvaraRadera
 5. Hej hopp!

  Skrattar när jag läser ditt inlägg och ser att det är fler mammor än jag som har engagerat sina barn med bollar ute i trädgården..hahaha

  Dina bilder är verkligen sååå fina! Din kamera skulle man vilja ha..

  Hoppas att du får en härlig valborg!
  Kramelikram Veronica

  SvaraRadera
 6. Jag funderade också på "att ha många bollar i luften" eller att "förväntan hänger i luften" men fick också hålla mig till nått mer konkret. Gillar verkligen bilden med ballongen och inte minst det lockiga snöret, härlig detalj! Ser fram emot nästa utmaning! /Maria

  SvaraRadera
 7. Så vackra foton! Det gick uruselt för mig att fota idag, så jag får nog bli lite sen med mitt bidrag...

  SvaraRadera
 8. Attans då, i allt virrvarr här hemma så missade jag denna fotoutmaning. Hoppas jag är i mina mer sinnes fulla bruk att vara med nästa gång ;-)

  SvaraRadera