måndag 19 mars 2012

Gult ...

Måndag igen och idag är det gult som gäller i Sveas färgutmaning. Gult är fult heter det ju i ramsan men jag tycker inte alls att gult är fult. Gult var den färg vi valde på de första babykläderna till den lilla krabaten som sedan visade sig vara vår fina son. Gult var färgen vi valde till väggarna på lillasysters rum några år senare. Gult är finaste systerdotterns absoluta favoritfärg. Gult är solen, sommaren och vitaminerna.


Men hur härligt gult än kan vara så tycker jag att det är en ganska svår färg. Om rött är sällsynt hemma hos oss så är gult faktiskt ännu svårare att hitta. Inget gult i garderoberna och inget gult pyssel. Faktum är att vi inte ens har gula blommor i vår trädgård. Men det finns faktiskt en gul kudde på dotterns rum. Den lånades tillfälligt ut till vårt vardagsrum och gjorde sig faktiskt riktigt bra där. Och så klart, när påsken närmar sig så händer det att det smyger sig in en och annan gul fjäder i påskriset.

Önskar dig den finaste av måndagar!

Kram

Maria

7 kommentarer:

 1. :) Jättefint!
  Jag är lite kluven till gult eftersom jag växt upp med lejongula väggar, gul vagn i galon och gult har ju länge varit borta från inredning och kläder men nu ser man det ju allt mer - spännande!
  // Sandra

  SvaraRadera
 2. Skulle ha väldigt svårt för att hitta något gult även hos oss, men vi har haft gula väggar i hallen!:)
  Fin bild på fjädern.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Haha, den gula sparkdräkten du syftar på minns jag. Visst var den bara finast. Din bild i dag är också bara finast. Kommer att sakna dig i morgon. Vad sägs om en liten utmaning till morgondagens inlägg.
  Vilken är den minsta inredningspryl i ditt hem.
  Hörde att Måns fick lite dörröppnar hjälp i dag av " hans Maria"
  Kramis finis :)

  SvaraRadera
 4. Bra där! Snyggt jobbat! Själv går jag på jakt... :)

  Kramar Kicki

  SvaraRadera
 5. Jag är ju inte särskilt gul av mig, men nu har jag både köpt en gul skål och loppisfyndat ett gult tyg som jag sytt till en kudde, så nu kan väl vad som helst hända..!

  SvaraRadera