fredag 24 februari 2012

Recycling part 2

"Va! Skulle inte jag få de kuddarna?" Sonen som fick syn på sina nya kuddar i soffan i allrummet blev lite orolig över de kanske skulle stanna där och inte flytta in på hans rum. Och ärligt talat, tanken har farit genom mitt huvud för de gör sig ju riktigt bra där. Men självklart ska han få kuddarna.

Nu är det egentligen inte kuddarna utan det svarta bordet som är i fokus för det här inlägget. Även det ett litet "recycling-projekt" av sådant som fanns här hemma. För tre år sedan flyttades det lilla hörnbordet i massiv oljad ek upp på vinden. Det behövdes inte längre men jag ville ändå inte slänga det. Något år senare kom jag plötsligt på att jag ville ha bordet igen men när det hämtades ner visade det sig att bordet inte mått väl av temperaturväxlingarna på vinden och bordsskivan hade spruckit på ett par ställe. Bordet såg inte så fint ut längre men fick ändå tjänstgöra som en plats för mina fröodlingar det året och dröjde sig sedan av någon anledning kvar i vardagsrummet.

Nu har bordet fått ett helt nytt liv med hjälp av svart färg. Sprickorna som tidigare bara var fula bidrar nu med en charm i stället.
En helt ny plats har det fått också. Tanken var egentligen att det nymålade bordet skulle stå i vardagsrummet men det visade sig att det var precis det bordet jag saknat i allrummet så nu står det där.

Och som sagt, kuddarna som ligger i soffan ska flytta in på sonens rum och vill du se ännu ett litet "piffa upp något som redan finns hemma projekt" så håll utkik efter nästa inlägg. En liten detalj som gjorde stor skillnad i just sonens rum.

Trevlig fredag!

Maria

5 kommentarer:

 1. Superfint! Vi pssar på att önska en trevlig helg! kram emelie och elin

  SvaraRadera
 2. i like it :) good idea! your blog is lovely, i will come back!
  wish you a nice weekend, svenja

  SvaraRadera
 3. Perfekt när man kan göra om saker man redan har och få det att se nytt ut!
  Frågade sonen lite fint idag om han ville klippa av sina gamla jeans till shorts, men det ville han inte. Kanske jag också kan få till en sådan där snygg kudde när andan faller på någon gång i framtiden!:)
  Kram

  SvaraRadera
 4. Gillar verkligen när man använder det man har och gör något nytt och roligt av. Bra där! :)

  Kramar

  SvaraRadera
 5. Jättefint! Älskar återvinning :-) Du har verkligen fått upp farten på att måla om möbler nu! Kan du komma hit kanske, jag har ett gäng som behöver målas om, men inte riktigt lusten ;-)

  SvaraRadera