torsdag 23 februari 2012

Recycling part 1

Att återvinna och loppisfynda är ju inte bara bra för miljön det är ju ofta bra för plånboken också. Att återvinna och skapa något nytt av sådant som redan finns hemma kan ju på det sättet vara ännu bättre.  Det som tidigare i veckan började med att återuppliva ett tråkigt soffbord har nu spridit sig till andra delar av huset. Ni vet ju hur det är, en idé leder lätt till en annan och nu har några fler gamla saker fått nytt liv.

Vad är det då som syns här? En del av tvätten som ska strykas? Nej det är sonens nya kuddar! Sydda av ett par jeans som plötsligt fått för korta ben och en skjorta där ärmarna måste ha krympt.
 
Jag har slagit i tryckknappar för att kunna öppna och ta ut innerkudden vid behov.


Jag valde att ta tillvara etiketterna på byxorna och lät dem bli fina detaljer på
 kuddfodralet

Skjortans knäppning blev en både snygg och praktiskt detalj på kudden.

Fin fina kuddar som nu ska pryda sonens säng. Det skulle ju förstås vara fint med en tredje kudde, gärna sydd av en ljusblå herrskjorta men någon sådan finns inte tillgänglig. Varken sonen eller maken tycker att de kan avvara mer kläder till pysseltoken här hemma just nu. Tur att jag har andra små "recycling-projekt" att pyssla med.

Ha en fin dag!

Maria

8 kommentarer:

 1. Wow vad fint det blev! Skitsnyggt!

  Du undrade hur jag hinner pyssla så mycket. Ibland undrar jag faktiskt själv, blir liksom förvånad över att jag hunnit göra massa saker. Jag tror en sak är att jag har min pysselhörna, så allt finns liksom alltid tillgängligt och det är aldrig jobbigt att dra fram något. Sen jobbar sambon väldigt mkt hemifrån på kvällarna och då har jag liksom inget annat att göra (jag kollar aldrig på TV). På fredagar är jag f-ledig och då brukar jag också hinna göra ganska mycket pyssel. Småtjejerna leker mycket tillsammans så jag sitter i min hörna och dom bygger koja i sina rum t.ex. Jag tror helt enkelt jag tycker det är så roligt så jag prioriterar det mycket. :-)

  SvaraRadera
 2. Jättefina!! :) Vad mycket du hinner med! Önskar att jag också gjorde det. Hoppas du får en härlig dag!<
  Sandra

  SvaraRadera
 3. Så snygga kuddar! Undrar om inte sonen snart vuxit ur några jeans... Är han riktigt snäll kan han få kudden till sitt rum!;)
  Fattar inte hur du hinner med allt pysslande.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Men vad snyggt! Å, nu vill jag ha en symaskin och gallra i garderoben... Tack!

  SvaraRadera
 5. Tokfia!
  Kuddarna är så fina. Jag tycker att du kan lägga ut en bild på fina väskan också. Den är underbar.
  Mina gyllensparvar trivs bra och det är härligt med sällskap när jag bloggar.
  Sov gott!
  Kramis

  SvaraRadera
 6. Vilka fina kuddfodral! Underbar form av återvinning :o)

  Trevlig helg!!

  //Linda

  SvaraRadera
 7. Yes, SÅ läckra! Just att du även "återbrukade" etiketterna blev liksom pricken över i:et på den redan snygga denimkudden. Och nog förstår jag att det kan bli dragkamp mellan dig och sonen om dessa läckerbitar... men du får helt enkelt hålla utkik efter ytterligare urväxta pinaler och illa kvickt dra fram symaskinen..! :-)

  Detta är verkligen projekt i min smak, och just gamla kläder som inte varit riktigt på topp för återanvändning via klädinsamling o dyl, har förvandlats till allt möjligt här hemma, tex vimplar, kuddar, stoppade hjärtan mm. Och tänk att det känns nästan dubbelt skoj att skapa då, tycker jag, med vetskapen om att materialen är återvunna.

  Önskar dig och din härliga pysselådra trevlig helg!
  Helena

  SvaraRadera
 8. Åh, vad jag gillar jeanskudden. Urfin!
  Kramar Kicki

  SvaraRadera