tisdag 9 augusti 2011

Fotouppdrag vänner emellan - "Gott för ögat" fortsättning...

Regnet öser ner och jag har slagit mig ner vid datorn för att gå igenom en del bilder. Fotoutmaningen som min vän K bjudit mig på har gjort att jag tagit en del extra bilder den senaste tiden för det finns ju så otroligt mycket som är "gott för ögat", så mycket som är vackert att titta på i så många olika sammanhang. Häromdagen var det vackra hus och ett härligt hav i Ystad som var i fokus för mina ögon. Idag fastnade blicken på en bild på några tyger, pärlor och garn som ligger och väntar på att få ta någon ny form. Jag inser att färg är centralt i vad som är gott för mina ögon. Här har jag fastnat för de blå nyanserna i kombination med rosa. Mönster är också något som lockar mina ögon och bland mönster är prickigt absolut en favorit.


Blir nästan lite förundrad över att det är färgerna som så starkt lockar mina ögon. När det gäller inredning och kläder är jag inte alls en vän av starka färger. Tvärtom är det snarare en väldigt mild och naturlig färgskala som gäller för mig då. Men kanske är det med "ögongodis" precis som med vanligt godis, att man ibland bara måste ha något riktigt gott som man inte brukar njuta av. Vad är gott för dina ögon?

Maria


2 kommentarer:

 1. Snyggt fotat och underbara pärlor. Jag älskar också färger, att titta på :) t.ex att kika in hos e.r.r.y men i min egen inredning har jag bara mesiga färger :) Fast på kläder och sånt som inte står framme kan jag ha färg.

  Och vilka underbara hus du fotat! Jag gillar att gå runt och titta på hus och fota, Ystad verkar vara en underbar stad, dit måste jag komma nån gång. Och flytta in i det gula huset :))

  SvaraRadera
 2. Fin bild!
  Gillar pärlorna!
  Kram.

  SvaraRadera