söndag 7 augusti 2011

Fotouppdrag vänner emellan - "Gott för ögat"

I ett tidigare inlägg har jag berättat om min fina vän K och fotoutmaningar oss emellan. För några veckor sedan fick jag en ny fotoutmaning av K, nämligen temat "Gott för ögat". En utmaning som inte är helt enkel tycker jag eftersom "gott för ögat" kan vara i stort sett vad som helst beroende på vad man är intresserad av och tycker om. Jag har därför fått klura ett slag på vad som är gott för mina ögon och till slut har jag bestämt mig för att bryta ner utmaningen i några områden med sådant som är ögongodis för mig. Bilderna jag visar idag är ett sådant område som är gott att se på för mig, vackra hus. De här vackra och färgglada godingarna har jag fotograferat i Ystad. Där kan jag strosa länge och njuta av gamla gathus som med sina blommande stockrosor är som de godaste karameller.
Färg är något som i rätt nyanser kan vara underbart "gott för ögat". För mycket färg kan också vara en smula tröttande och vad är då godare för ögonen än att få vila blicken på ett blått hav och en sandstrand? Även om jag är en badkruka så älskar jag havet och kan sitta en lång stund och njuta av färgskalan som himmel, hav och strand bjuder på. Även dessa bilder har jag tagit i Ystad.
Vackra hus och ett blått hav blev "Gott för ögat" idag. I kameran finns ytterligare några bilder på ögongodis, åtminstone för mina ögon, så det kan hända att jag återkommer med fler bilder på det temat en annan dag.

Önskar dig som tittar in en skön kväll och hoppas att dina ögon också har fått njuta av något gott idag.

Maria

4 kommentarer:

 1. Verkligen "gott för ögat"-bilder!:) Gillar också att var nära vatten.
  Det finns mycket att rensa här hos oss, men det får bli under regniga höstdagar!:) Är så skönt när det är gjort, men ofta segt att komma igång.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Härligt inlägg och sköna färglada foto!
  Ullis

  SvaraRadera
 3. Vackra och goda bilder, allihopa! Önskar vi hade mer stenhus här uppe i stil med dessa, men åtminstone bor jag ju nära kusten och kan se öppet vatten varenda dag!

  SvaraRadera
 4. "Gott för ögat"-bilder. Bra tanke, vackra bilder!
  Ystad är en fin stad, med många motiv att fota. :)
  Gillar havsbilderna!

  SvaraRadera