Igår hade vi sommarkalas med sommarmat. Bland annat stod den här potatissalladen på bordet. En potatissallad med grekisk touch som varmt kan rekommenderas. Lätt att laga, gott att äta och helt klart mat med sommarkänsla.
Så här gör du potatissalladen som enligt receptet ska räcka till fyra portioner:
150 g tärnad fetaost
3/4 kg potatis
2 rödlökar
1 dl grönsaksbuljong
1/2 tsk basilika
1/2 tsk oregano
1 knippe persilja
2 msk vinäger
1 msk olja
1 pressad vitlök
salt och svartpeppar
Skala och koka potatisen. Låt den svalna och skiva den sedan. Skiva rödlök och hacka persilja. Varva potatis, rödlök, persilja och fetaost i en skål. Blanda buljong, olja, vinäger, pressad vitlök samt kryddor och häll över. Färdigt!
Gott till kryddstarka korvar, tzatsiki, ajvar, oliver och hembakat bröd.
Maria
♥
SÅ gott det ser ut! Och mycket fräschare än vanlig potatissallad som kan kännas lite väl "majonnäsig"..
SvaraRaderaVerkar enkelt och gott, tack det lånar jag!
SvaraRaderaKram.
vilken fräsch sallad du har gjort, den ska jag testa gillar när det är färska kryddor i.
SvaraRaderaha det gott
kram lolla