lördag 30 juli 2011

Maskros i vardagsrummet

Det har blivit många "pyssliga" inlägg på den här bloggen den senaste tiden så idag blir det för omväxlings skull ett mer inredningsbetonat inlägg. Jag är ju fortfarande ledig och då blir det mycket pysslande och skapande men under ledigheten har vi också passat på att hänga upp taklampor i både vardagsrum och kök.
I snart 3 år har vi bott här utan annan takbelysning än spottarna högt upp i taket så man kan väl säga att det var på tiden att de nya lamporna fick komma på plats.
Så nu finns Ikeas stora maskrosboll i ännu ett svenskt hem nämligen i vårt vardagsrum.


Eftersom vi har högt i tak så behövs det en ganska stor lampa och med sina 80 cm i diameter fyller maskrosen fint upp ovanför soffbordet. När jag nu sitter i allrummet och blickar mot vardagsrummet är det den här vyn jag ser. Maskrosor tillhör inte alls mina favoriter när det gäller blommor men den här maskrosen gillar jag skarpt.

Nu har jag mer pyssel på gång... Vad ska du göra idag?

Maria

3 kommentarer:

 1. Jag tycker att den lampan är häftig!:) Men som du skriver, den kräver utrymme och högt i tak. Jag skulle kunna tänka mig den i vår trapp där vi har 3-4 meter i takhöjd.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Åh så fint! Jag älskar de där lamporna! Men tyvär har jag inte riktigt lika högt i tak så jag har fått inse att de inte går in här hemma. Men jag stannar ändå och klappar lite på dem varje gång jag är på Ikea...

  SvaraRadera
 3. URSNYGGT! Jag letade länge efter en plats i vårt hus där jag skulle kunna ha denna maffiga lampa, men fick till slut ge upp - det funkade bara inte. Men hos er sitter den ju som en smäck! Supersnygg sista bild, där man blir lite nyfiken på att se mer och gå in i rummet, liksom.

  Stor kram,
  Helena

  SvaraRadera