torsdag 28 juli 2011

Inget går upp mot hembakat ...

I förmiddags bakades det bullar enligt ett favoritrecept. Bullarna går snabbt att baka, går att variera på många sätt och är så goda oavsett om det är frukost eller lunch på gång. Inget går upp mot hembakat!


Anledningarna till att baka något gott kan ju vara många. Idag bakades bullarna för att bjuda svägerska och kusiner på lunch innan en liten shoppingutflykt väntade. Oftast önskar vi väl fint väder när det är utflykter på gång men ska man besöka några trevliga inredningsbutiker så gör det ingenting att regnet vräker ner. Lite shoppat och mycket inspiration blev det. En riktigt trevlig dag!

Vill du kanske också baka goda bullar så kommer receptet här. Grundreceptet fick jag för många år sedan av min fina vän K och det kan som sagt varieras med olika mjölsorter, solrosfrö, linfrö osv. Idag bakade jag bullarna så här:

50 g jäst
4 dl ljummet vatten
2 msk olja
1 tsk salt
1 msk socker
10- 11 dl vetemjöl
1 dl vetekli

Allt blandas och knådas till en deg. Rulla sedan degen till en längd och skär i 12-16 bitar. Lägg bitarna på en plåt och jäs i 30 min. Grädda sedan i ca 8 minuter i 225 grader.
Färdigt!

Maria

3 kommentarer:

 1. Min mamma bakade alltid frallor när vi var yngre och gör det än idag. Hon hade ett grundrecept och blandade hej vilt mjölsorter och annat i dem. Alltid jätte goda, men det var inte lätt att få ett recept när jag frågade!:)
  Kram

  SvaraRadera
 2. Mysigt recept, de bullarna bakas även här. Jag har förnyat receptet och bytt ut lite vetemjöl mot ca tre dl havregryn. Som extra krydda har jag örtsaltet. Super gott! Saknar dig och våra te stunder. Kramar i massor Kristina

  SvaraRadera
 3. Älskar recept där bullarna inte behöver jäsa i all evighet. Detta måste jag absolut prova.
  Kram Malin

  SvaraRadera