tisdag 12 juli 2011

Live, love, laugh - Inspirerad till pyssel 1

När man är en människa som gillar att pyssla och skapa är det lätt att inspireras av allt möjligt. En inspirerande bild, ett tvprogram eller ett besök i en butik kan till exempel väcka tanken "Att det där kan jag nog göra en egen variant av." I alla fall är det så för mig. Samtidigt vill jag inte kopiera någons fina idé rakt av. Det ska ju handla om att inspireras inte kopieras. 


 Ett besök på Grandmas i Göteborg väckte skaparlusten hos mig. I butiken kan man bl.a. köpa de mest underbara tavlor med vackra små texter på. Helt enkla tavlor gjorda av canvasduk med ord tryckta med stämpellikt typsnitt eller kanske var orden rent ut av stämplade. Idag fick jag lust att prova en egen variant av tavla med ord.

Jag funderade först på att använda mina bokstavstämplar men valde sedan att trycka ut ord med min dymo. Att det blev just LIVE, LOVE, LAUGH beror på att dottern blev inspirerad av just de orden när vi var i en annan butik. Där var orden målade på en sten. Canvasduk, vit färg och dymo var alltså grundidén och sen lade jag till ett hjärta av en bit svart tyg. Enklaste pysslet och samtidigt en kombination av något jag gillar, nämligen tänkvärda ord och textil. Dotterns spontana kommentar om tavlan var "Såna kan man ju ha ett helt gäng av." Ja kanske. Det var i alla fall ett pyssel som gav mersmak.

Nu är det dags att greppa kameran och fotografera inför morgondagens Ordlös onsdag. Veckans tema är "Fikadax" och här ska nog en somrig kvällsfika få fastna på bild.

Maria

2 kommentarer:

 1. Tänker ofta så också, när jag ser saker!:) Fin tavla du gjort.
  Jag skulle vilja ha ett bättre objektiv som jag kan zooma mer med. Hade varit roligt om man ibland kunde "smyga" lite mer när man vill ta kort. Nu måste jag gå så nära att jag ibland förstör ögonblicket jag ville fota. Särskilt när det gäller barnen!:)
  Kram

  SvaraRadera
 2. Så tänker jag också! Ser jag något i en affär är jag där och vrider och vänder på saken för att se om jag kan göra något liknande. Mest för att det är ju så mycket roligare att göra en egen variant istället för att köpa färdigt!
  Vad fin tavlan blev, och förhoppningsvis har du närt en till pysslare vid din barm! ;-D

  SvaraRadera