fredag 7 januari 2011

I väntan på våren

När jag kikar runt på olika bloggar märker jag att vårkänslorna spirar både här och där och visst blir det så att längtan efter våren gör sig påmind nu när julen är utstädad. Det är samma sak med mig mig. Just nu längtar jag väldigt mycket efter våren, efter att kunna gå ut utan överdragsbyxor, vantar, mössa och raggsockar och efter att få pyssla i trädgården.

Men det är ändå bara att inse att det fortfarande dröjer ett tag till innan våren är här. Raggsockar och andra varma kläder behövs fortfarande och det är helt enkelt inte dags för trädgårdspyssel än. Så i väntan på trädgård och vår har jag pysslat om några växter inomhus i stället. Jag tycker mycket om Plättar i luften och har läst att de ska vara lätta att föröka genom att klippa av rankor och sätta direkt i fuktig gjord. Jag undrar förstås om det verkligen kan vara så lätt men det är ju värt ett försök.

Kanske blir detta små plantor som kan flytta ut i trädgården om några månader.

Önskar er som tittar in här en skön fredag!

Kram Maria


4 kommentarer:

 1. Har storstädat gillestugan idag och fick bort en massa saker som legat där länge. Kändes tomt, men samtidigt såå skönt! Är så sugen på att köpa lite vårblommor också. Plockade ur en trådkorg som jag haft till garn och nu är tanken att jag ska ha blommor där i istället. Får nog ta tag i vardagsrummet/köket imorgon, så jag kan ställa dit lite vårblommor sedan!
  Här har vi haft flera plusgrader i solen idag, så det har dånat med jämna mellanrum när snön rasat ner från taket! Maken vill ha vår, men som sagt det lär nog dröja ett tag till!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Å, men å så vårlockande det ser ut. Vi får verkligen hoppas att sticklingarna tar fart och frodas hos dig, då plättar i luften ju är så mysiga och det ju vore jättehärligt om du fick ett helt "hav" till sommaren - jag håller tummarna!

  Kramar,
  Helena

  SvaraRadera
 3. Fniss.... längtar också så det knakar.... men när jag tittar ut genom köksfönstret tittar jag på en snöhög som kanske är 3 meter...... Inte mycket vår där inte..... Eldar som besatt inne och sveper in mig i filtar... Men nu när julen ändå är utslängd är det ju skönt att få göra sig lite vår inomhus istället..... för våren ute kommer ju att dröja ett tag..... Åh... vad fiffigt med plättarna i luften.... Håller tummarna för att det lyckas för dig! Plättar i luften var faktiskt en av mina favorituteväxter förra året.... Köpte massor ;-)

  Vilken söt etikett du gjort också.... och så fint det är att odla i konservburkar.... Problemet nuförtiden är ändå att man (jag ialla fall) nästan aldrig köper några... Det är ju tetror till allt nästan....

  Önskar dig en fin helg!
  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 4. Vilka fina bilder och vilken fin blogg du har, kul att hitta hit och tack för din kommentar!:)

  På återseende:)
  Kram Milla

  SvaraRadera