onsdag 29 december 2010

ommöblering del 1

Ganska länge, egentligen ända sedan vi flyttade in i huset för drygt två år sedan, har det varit något med dotterns rum som jag inte riktigt kunnat komma överens med. Till en början var det den gröna fondväggen. Jag är inte så glad för grönt men självklart skulle det bli en grön vägg i det nya rummet eftersom det var vad dottern önskade sig. Sen var det ytan som störde mig. Rummet kändes alldeles för litet för alla de saker som hon då ville ha framme. Efter hand som tiden gått har hon vuxit ifrån saker som stuvats undan men det har ändå varit något som inte har känts riktigt rätt. Det är inte bara jag som varit missnöjd utan faktiskt hon själv också vilket resulterat i många skisser, många stunder med möbelkataloger och inredningstidningar och många ommöbleringar. Faktiskt så många ommöbleringar att maken till slut bara suckat och undrat om vi inte ska bli färdiga med rummet någon gång. Nu tror jag faktiskt att vi är färdiga med hennes rum. Åtminstone för ett bra tag framöver och allt detta tack vare, eller på grund av en Tv.

Så här är det nämligen: För egna julklappspengar ville dottern köpa en Tv till sitt rum och efter att ha stått emot i flera år gav vi den här gången med oss. Det är ju bara det att en Tv måste ha något att stå på och hur skulle vi lösa det? Fram med möbelkataloger och skisser igen. Ett besök på Ikea och sedan var det bara att sätta igång och möblera om. Ut från hennes rum åkte det gamla, inte stora men ändå ganska klumpiga, skrivbordet och in kom ett nytt. Den nya skrivbordet är svart, mindre djupt men något längre, och har placerats framför fönstret tillsammans med en vit stol.


Hennes favoritskrivtavla satt tidigare ovanför skrivbordet men det går lika bra att ha den bredvid. En vit byrå har flyttat in i rummet och på den står Tv:n tillsammans med ett par favoritskor som inte passar henne längre.

Man kan alltså sitta i sängen och titta på något kul program eller en bra film. På golvet ligger det mysiga fårskinnet som hon redan hade kvar.På skrivbordet står en grön ram med en bild som jag har ritat till henne. Om hon någon gång skulle tvivla så ska hon veta att hon är högt älskad.

På drygt två år har vi gått från dockhus och massor med gosedjur till dator och Tv. Färgskalan har ändrats något och det rosa har fått ge plats för det svarta. Färre saker och en annan möblering gör att rummet har vuxit med flera kvadratmeter. Visst kan det kännas konstigt att barnen växer upp så fort och visst har det här rummet blivit ett rum för en stor tjej men dottern själv är mycket nöjd och säger att det nu är ett rum som passar en tjej i hennes ålder.

I somras möblerade vi också om och den gången visade jag det här på bloggen. Är du nyfiken på hur det såg ut då så klicka här och scrolla ner. Det fanns då en fåtölj på hennes rum som nu inte längre får plats. Den har fått flytta till en annan del av huset och lett till mer ommöblering men det visar jag en annan dag.

Önskar dig en fin dag

Kram Maria

3 kommentarer:

 1. Det blev ju jättefint, nu har jag inte hunnit kika om det fanns någon "före" bild, eftersom jag är ny här hos dig, skyndar in nu och skriver det här, så får jag kika in senare och botanisera vidare.

  Hälsningar Elvira

  SvaraRadera
 2. Jag tycker att det är kluvna känslor när det gäller det där med barnens rum. Det känns konstigt att rensa ur saker, samtidigt som det är så skönt att få mer plats och ett "vuxnare" utseende på rummen. Vi plockade ju ut dotterns stora skrivbord för någon månad sedan och det är nog det bästa vi gjort. Hon har nu det ommålade sminkbordet som skrivbord och det fungerar jätte bra.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Vad fint det blev! Och roligt att det äntligen känns som att ni nu träffat rätt. En del rum kan man få bråka lite med innan man har rätt känsla. Jag skulle tex gärna vilja hitta ett annat smäckrare skåp till mitt sovrum, när jag gör det så tror jag att jag kommer att bli sådär riktigt nöjd.
  Gott nytt år!

  SvaraRadera