måndag 20 december 2010

hjärtan i träd

Igår var det hjärtan på tråd här på bloggen, idag är det hjärtan i träd.

I påskas fick jag en idé om att ta in ett mindre träd i hallen. Denna i somligas tycke smått galna idé sammanföll med att kommunen sågade ner en hel massa små träd och buskar. När jag så var ute med vovven passade jag även på att spana efter ett lämpligt träd att släpa med hem och det dröjde inte så länge innan jag hittade något jag gillade. Det visade sig dock vara för tungt för mig att dra hem och maken fick därför snällt följa med ut i skymningen för att i sällskap med hund och hustru släpa hem ett vad jag tyckte mindre träd. Väl hemma vissade sig detta lilla träd vara mycket större än jag tänkt så maken fick ännu en gång rycka ut. Med hjälp av såg och sekatör hade jag sedan mitt träd. Men jag var ändå inte helt nöjd. Det blev dags för min käre far att komma till undsättning. Jag hade ju tänkt mig ett vitt träd och far bidrog snällt med färg. Pyntat med fjädrar och små pappersfåglar tjänstgjorde därefter det vitmålade trädet som vår familjs största påskris någonsin.

Efter att sedan ha fått bo i förrådet ett bra tag har nu trädet fått flytta in i hallen igen. Den här gången pyntat med röda hjärtan i olika sorters tyg. Är inte så förtjust i allt för mycket rött ens till julen men några röda kulor i granen och några röda hjärtan i hallen känns helt ok.

Väggarna i hallen är målade i kulören Lilja och är mjukt vita. Inte grå som de ser ut att vara på fotot. Det där med foto och ljus är inte så lätt.

Tittar man noga ser man en av mina älskade ljuskransar skymta i köksfönstret.

En arbetsdag kvar innan ett mycket efterlängtat jullov börjar. Det har varit en minst sagt arbetsam termin och längtan efter tid att göra annat än att jobba är stor. Och minsann, har jag inte redan lite mer tid? Blogginlägg två dagar i rad. Det var ett tag sedan.
Trevlig kväll!
Kram Maria


2 kommentarer:

  1. Tur att du har en förstående make som hjälper till med dina idéer!:) Ser jätte fint ut!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Jag vill bara titta in hos dig och önska dig en riktigt fröjdefull jul! KRAM Petra, Romantiskahem

    SvaraRadera