torsdag 12 augusti 2010

kvällsfika och tackMed turen att hinna hem innan regn och åska dundrade loss så är kvällspromenaden med Edith avklarad och nu vankas det kvällsfika här hemma. Kvällsfika är ett måste enligt barnen i familjen och i kväll har vi gjort det lite extra mysigt med nybakade grahamsmuffins. Vid något tillfälle måste jag ha sagt till barnen att de här muffinsarna är busenkla att göra så nu går de under namnet "bus-bullar". Hur goda som helst precis som de är men ännu godare med lite smör och hallonsylt. Får du lust att prova själv så får du receptet till 12 muffins här:

1 1/2 dl grahamsmjöl
3 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
0,5 tsk salt
1 msk brödsirap
1 ägg
2,5 dl mjölk
50 g smält smör

Blanda alla torra ingredienser. Häll i sirap, ägg, mjölk och smält smör. Rör om så att allt blandas till en jämn smet.. Fördela smeten i muffinsformar och grädda i 225 grader mitt i ugnen i ca 12 min.


Vill också passa på att säga tack till er som tittar in här på min blogg. Även om det fortfarande är med lite skräckblanda förtjusning som jag bloggar så blir jag jätteglad både över de kommentarer jag läser här på bloggen och de jag hör från vänner, bekanta och kollegor.

Önskar dig som läser en mysig kväll.

2 kommentarer:

 1. Jag har också köpt en sådan där krysantemum till våra utekrukor och tyckte det blev jätte bra!:)
  Skriver du dina inlägg i blogger, så markerar du ordet eller bokstaven du vill ändra och i raden ovanför så finns olika symboler. Bl a ett A med en färgrad under. Trycker du på den så kan du ändra färg på det du markerat.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Hjärtan gör du genom att trycka ner alt-tangenten och sedan siffran 3 på nummertangenterna till höger på tangentbordet. När du släpper blir det ett hjärta.
  Lycka till!
  Kram♥

  SvaraRadera