fredag 2 juli 2010

Semester!


Nu är det äntligen dags för semester. Det är lite konstigt men för en vecka sedan kändes det som att jag skulle orka jobba flera veckor till men ju närmare semestern har kommit ju mer har jag känt att jag behöver en paus från jobbet.

Fyra veckors ledighet ligger framför mig och jag har startat semestern på mitt traditionella sätt med ett besök i bokhandeln. Ingen semester utan fyra pocketböcker. Jag har oftast inte bestämt mig för vilka böcker det ska bli när jag kommer till bokhandeln. Det brukar bli något från tio i topp listan som antingen har en tilltalande framsida eller en spännande titel. Idag valde jag en som både var fin att titta på och som hade en sån mysig titel, En liten hattaffär på hörnet av Marita Conlon-McKenna. Tycker att titeln i sig sätter igång en massa tankar, fantasier och idéer. Om den är läsvärd får vi se. De andra böckerna är nog säkra kort. Anna Janssons böcker brukar vara bra och En kvinnas resa och Hyptnotisören, har en fin vän tipsat om så där tror jag att jag har två riktiga toppen böcker.
Idag hade jag dessutom en tid inbokad hos frissan så semestern har förutom nya böcker startat med ny frisyr. Kanske också borde vara en del av min semestertradition?

Nu är det ju inte så att jag bara har tänkt att läsa på ledigheten. Jag hoppas att det ska bli både ett och annat pysselprojekt också under de här veckorna. Det finns nämligen idéer både för hus och trädgård. Skulle inte mina idéer räcka så ligger en Sköna hem tidning och väntar också...

Önskar dig som läser det här en skön kväll. Om du inte redan har semester så hoppas jag att du har en härlig semester att se framemot.

2 kommentarer:

 1. Hattaffären verkar spännande. De andra har jag läst. Bra val!
  Du har verkligen fattat galoppen, du skriver med en sådan härlig känsla. Ha det bäst. Kör försiktigt, finns det plats i packningen på vägen hem önskar jag ett paket nostalgi kex.
  Ses och hörs via SMS vid elva kaffet:)
  Kramar i massor Kristina

  SvaraRadera
 2. Hattaffären är en söt liten historia. Min bok Resehandboken... är roman. Den påbörjades idag. Har du gömt kurslitteraturen bakom de andra böckerna;-)?
  Ha en skön semester
  /Caroline
  Ps. Vi hade en mycket lugn eftermiddag igår.Ds

  SvaraRadera