söndag 29 december 2013

Att ta tag i recepthärvan ...

Tack alla ni som delade med er av era tankar kring drömmar och att dela drömmarna med andra! Jag både drömmer och funderar vidare samtidigt som jag fixar och rensar bland lite allt möjligt här hemma och en sak har jag bestämt mig för och det är att dela en dröm med er men inte riktigt än. 

I vår familj veckohandlar vi och skriver en matsedel. För att det passar oss bäst ligger det på min lott att knåpa ihop matsedel och inköpslista och maken ser till att alla ingredienser som jag skrivit upp kommer hem. Det fungerar på många sätt bra att göra så men något jag inte är nöjd med är att det tar alldeles för lång tid för mig att komma på vad som ska skrivas på den där matsedeln. Ofta sitter jag med den sysslan en sen torsdag kväll när jag är för trött för att tänka nytt och då fastnar i att bläddra i röran av recept utan att tycka att ett enda är värt att prova vilket förstås leder till att det lätt blir samma rätter som lagas om och om igen. Så vill jag inte ha det och 2014 ska jag inte sitta och hänga med hopplöst slarviga recepthögar som mest består av utdragna sidor ur tidningar. Därför bestämde jag mig idag för att ta tag i recepthärvan. Jag har slängt och sorterat och allt som är värt att prova finns nu samlat i en ny fräsch pärm, resten går till pappersåtervinningen. Förhoppningsvis ska det nu serveras nya rätter i det här hemmet och jag ska få tid till annat än att fundera på vad vi ska äta. 

Maria

11 kommentarer:

 1. Låter som en bra ide med en sådan pärm. Det är lätt man fastnar i gamla recept. Ha en fin dag Kram Pernilla

  SvaraRadera
 2. Det är verkligen underbart att sortera!!!

  SvaraRadera
 3. Vilken smart pärm! Här är dock problemet att vi har en mycket kräsen son, så mycket samma blir det. Igår gjorde vi potatisgratäng med kassler och dottern var lyrisk och sa att vi måste göra det fler gånger medan sonen satt och suckade över kassler som han inte tyckte om. Han åt dock potatisgratäng, så vi sa att nästa gång får väl han ta köttbullar istället för kassler.
  Skönt att rensa och få ordning också! Här tycks det alltid finnas ställen att rensa och just nu flyttar jag problemhögarna från ett ställe till ett annat...
  Kram

  SvaraRadera
 4. Jag har rejäla högar med urrivna recept som borde gås igenom, men jag har ju så svårt att slänga något recept. Det kan ju vara ett höjdarrecept eller världens bästa kakrecept! Så har jag massa mattidningar som ligger i en stor hög och väntar på att bli sorterade!
  Det får nog bli ett projekt som jag får ta tag i nästa år!
  Önskar dig ett Gott slut på det gamla året!
  Kram M.E

  SvaraRadera
 5. Bra där! Sortera och kasta bort gammalt är så skönt. Häftigt att tänka nya recept och att samla dem i en snygg pärm. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 6. God fortsättning och Gott Nytt År!

  Kram N

  SvaraRadera
 7. Det där skulle jag också behöva göra. Hoppas din energi spiller över lite åt mitt håll :-)
  Gott nytt 2014.
  Kram Helén

  SvaraRadera
 8. Oj vad sådant är skönt att göra och ta tid för. Håller med om att man då får bättre inspiration.
  Tack för all fantastiskt fin inspiration du bjuder på i din blogg! Ett riktigt gott nytt år! Kram Pernilla

  SvaraRadera
 9. Jag brukar samla recepten i en plastmapp, sen rensar jag då och då och ett tu tre provr jag något ur högen. Nu lagara ju inte jag den mesta av maten hemma, det gör ju mannen...men när jag väl kommer till skott, så är det roligt att prova något nytt.

  Är imponerad över att du gör veckomatsedel, et försöker jag göra men sen följs den aldrig...men vill bli duktig och få ordning och reda på maten.

  Vi passa på att önska ett härligt underbar nytt år!!
  Kram Kajsa

  SvaraRadera
 10. Bra tips, kanske nåt att ta tag i hemma hos oss med några lediga dagar kvar... :)

  SvaraRadera
 11. Amazing blog and very interesting stuff you got here! I definitely learned a lot from reading through some of your earlier posts as well and decided to drop a comment on this one!

  SvaraRadera