torsdag 29 augusti 2013

Svårt att inte förundras ...

Idag när jag körde hem från jobb snurrade mina tankar kring små barn och stora barn, på att små barn kan kännas stora och att stora barn kan kännas små.  När jag sedan kom hem satte jag mig en kort stund vid datorn och tittade på bilderna jag tog på en kollega för snart en vecka sedan. Hennes runda fina mage fick tankarna att ta ett par varv till. Min kollega behöver inte vänta så länge till på sin lilla men för min del är det länge sedan som jag gick där och väntade och väntade. Nu, 16 och snart 14 år senare, är svårt att inte förundras över hur fort det går från gravidmage till bångstyrig tonåring.


Tur ändå att det där med att vara förälder är roligt hela vägen och även om jag just nu mycket väl förstår uttrycket "Små barn, små bekymmer. Stora barn, stora bekymmer" och jag var och varannan dag känner mig utmanad i mitt föräldraskap så är det ändå så att var tid har sin charm. Och de bångstyriga tonåringarna är ju tack och lov inte svåra att tas med hela tiden. Det blir många trevliga och mysiga stunder med stora barn också.

Maria

8 kommentarer:

 1. Vad fina bilder. Ja du dessa tonåringar. Tänk att det inte var så länge sedan de kröp runt i köket och tog varandras leksaker. Jag är så glad för den tiden och vilken tur jag har som har dej kvar trots att killarna inte längre vill krypa runt på golvet. Stor kram Kristina

  SvaraRadera
 2. Små barn små problem.....stämmer bra det :-)

  Jag och min dotter gick igenom de värsta av tonårskriser. Helvetet på jorden under en lång utdragen tid. Visste inte hur vi skulle ta oss igenom, vi fullständigt tappade bort varandra. Men, denna helvetesperiod förde oss närmre varandra, gjorde oss sammansvetsade. Idag håller vi hop.

  När min äldsta son blev 18 år så fattade jag ingenting. 18 år var han inte 16 år nyss....

  Ha det gott

  SvaraRadera
 3. Vilka vackra bilder du tagit! Det är alltid fascinerande med de där magarna :) Och visst är det otroligt hur fort de växer sen! Kram!

  SvaraRadera
 4. Tonårstiden kan vara så olika, det kan jag skriva under på som har flera döttrar!
  Som natt och dag var deras tonårstid och den där natten var lång och utdragen och slet hårt på mig!
  Men idag är det bara solsken och de står mig nära med nästan dagliga kontakter.
  Och nog är det bra vackert med en gravid kvinna, så mycket framtid och löften om vad som komma skall för
  både mor och barn!
  Kram
  M.E

  SvaraRadera
 5. Ja det har verkligen gått fort. Det är lite som en berg och dalbana med våra barn vissa perioder är tyngre än andra. Vi får vara glada åt de härliga stunderna och försöka tänka på de när det blir jobbigt. Väldigt vackra bilder på en vacker kvinna i väntans tider. Ha en fin helg Kram Pernilla

  SvaraRadera
 6. Ja, jag har ju inga barn, men jag kan ju ändå låta tankarna vandra och se tillbaka på mitt liv hittills, och tänka hoppsan hur fort det gick?! Och min lillebror? Det var väl alldeles nyss han lekte med He-man?

  Tror förkylningsbacillerna härstammar från att semestrarna är över och vi åter igen frotteras på jobbet och delar med oss av ett och annat...!

  SvaraRadera
 7. Är mitt i småbarnsåren och tycker bekymren räcker till :-) Men de byter väl bara skepnad eftersom! Tror det är som du säger att allt har sin charm. Det är ju fantastiskt att dela livet med sina barn!

  SvaraRadera