måndag 19 augusti 2013

Inte den lättaste modellen att samarbeta med ...

I går eftermiddags tog jag med mig både Edith och kameran ut. Det ryckte lite i kamerafingrarna och jag tänkte att promenaden med Edith kunde kombineras med lite hundporträtt. Men jag kan ju bara konstatera att det finns modeller som är lätta att samarbeta med och det finns modeller som är betydligt svårare att samarbeta med. En viss fröken Edith tillhör definitivt den senare kategorin. Edith har nämligen oftast något annat än matte med kameran i sikte och vänder och vrider på huvudet fortare än jag hinner med. Och även om jag nyss har kammat henne lyckas hon i stort sätt alltid bli rufsig på nosen fortare än jag hinner blinka och ofta skyms hennes fina mörka ögon av päls. Edith är ganska duktigt på att sitta kvar där jag ber henne men precis när jag tror att jag har lyckats fånga hennes intresse lägger hon sig uttråkat ner och tänker inte alls titta i kameran. 


Busa och leka gillar hon förstås och i ett obevakat ögonblick passade hon på att hämta en pinne. Att jag har synpunkter på att det är svårt att fotografera samtidigt som man har dragkamp om en pinne bryr hon sig inte ett dugg om. Som sagt, inte den lättaste modellen att samarbeta med men söt är hon i alla fall och vad gör det egentligen att det inte blev de snyggaste bilderna? Faktiskt ingenting alls.

Maria

10 kommentarer:

 1. hihi, hon är ju för söt! Och jag tycker dina bilder är riktigt fina som vanligt.särskilt den i mitten! Kram Nilla

  SvaraRadera
 2. Så söt hon är! Jag tycker du fångat henne väldigt fint...och dig :) men bilden i mitten när hon ligger.... Underbar!!!

  kram kram Malin

  SvaraRadera
 3. Edith är så otroligt söt! Och visst är det svårt att fånga de fyrbenta på bild. Gillar verkligen fotot där hon ligger ner och slappar :) <3 Jennie

  SvaraRadera
 4. Vilken sötnos, underbart fångad.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Äsch, bilderna blev ju jättefina ändå! Bara skönt med lite galenskap på bild :) Den när hon lagt sig platt var fantastisk!

  SvaraRadera
 6. Det blev ju jättefina foton! Min lilla Melody hon kommer springande och ska mysa så fort jag kommer med kameran, så ibland är det helt omöjligt att fotografera henne för hon är mera bakom än framför kameran!
  Kram
  M.E

  SvaraRadera
 7. Söta Edith! Hon blir hur fin som helst på bild! Kram Pernilla

  SvaraRadera
 8. Vilken fantastiskt söt hund!

  SvaraRadera
 9. Men snuff så söt! Bilden där hon ligger ner med nosen mot marken, så söt så jag dör!

  SvaraRadera