tisdag 6 augusti 2013

Det stora uppdraget ...

Jag har ju lovat att berätta vad det var för ett äventyr som jag och kameran var ute på i söndags, det som jag beskrev som mitt största fotouppdrag någonsin. Jag tror t.o.m med att jag lovade att berätta senast idag och det ska jag förstås hålla. Det stora uppdraget var att vara bröllopsfotograf! Ett helt fantastiskt förtroende att få av ett helt underbart par men så klart också ett uppdrag som fick fjärilarna i magen att fara många oroliga rundor. Det är ju en sak att fotografera i hemmets lugna vrå där man har all tid i världen och inga krav på att leverera "den" bilden. Och det är en helt annan sak att bara ha en chans att ta rätt bilder, det går ju liksom inte att ta bröllopet i repris bara för att fotografen klantar till det.


En och annan katastrof tanke for genom mitt huvud innan det var dags. Tänk om bilen skulle gå sönder på vägen dit. Tänk om kameran skulle krångla. Tänk om jag skulle misslyckas och komma hem med tomma minneskort. Men många, många bilder blev det från vigsel, gratulationer och porträtt, och många timmar har det blivit vid datorn för att välja ut de bästa bilderna och justera dem. Alldeles snart är bilderna klara för leverans och jag hoppas så att brudparet ska känna att de får de bilder de hade hoppats på. Och ni som tittar in här idag behöver inte bli oroliga att jag har komponerat så tokigt att inte brudparets ansikten finns med. Bilden är tagen enbart för att användas här blogginlägget och visas med brudparets tillåtelse. 

Maria

Ps. Tack alla ni som var med i Fotoutmaning vänner emellan i söndags och som höll tummarna för mig. Jag har era fina bidrag till "Min kära ..." att uppdatera mig på. Ds.12 kommentarer:

 1. Hej! Ser ut som det blev fina bilder. Vilken upplevelse du varit med om. Förstår du har haft lite att stå i. Kram Pernilla

  SvaraRadera
 2. Åh vilket spännande uppdrag förstås att du fixat det med glans! Kram Sara

  SvaraRadera
 3. Vilket härligt och spännande uppdrag, kan riktigt känna din fjärilar i magen. Måste varit en underbar dag att få föreviga med kameran.

  Kram

  SvaraRadera
 4. Ja, vilken ångest om något skulle gå fel, just ett sådant tillfälle.
  En gång för länge sen när jag var ute och reste med en kompis, så turades vi om att plåta. Väl hemma igen så upptäckte hon att det var fel på hennes kamera. Som tur var hade vi iallafall de ifrån mig, men det var ändå väldigt tråkigt. . . (från Australien, Nya Zeeland, Asien. . .) kram

  SvaraRadera
 5. Å vilket roligt uppdrag! Du är duktig så det gick säkert galant!
  Kram Helén

  SvaraRadera
 6. Det blev säkert jättejättefina bilder! Vilket roligt uppdrag!

  SvaraRadera
 7. Då gissade jag rätt, jag trodde du skulle på bröllopsfotografering!
  Så duktig du är! Ser fram emot att få se även deras ansikten!
  Kram
  M.E

  SvaraRadera
 8. så himla kul, men samtidigt svårt och läskigt. jag skulle nog inte våga vara bröllopsfotograf:) Du är så duktig! Kram Nilla

  SvaraRadera
 9. Låter som ett roligt uppdrag samtidigt som jag förstår dina tankar!

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 10. Vilket roligt uppdrag! Men jag förstår att det var nervöst och mycket jobb efter. Kram Suss

  SvaraRadera
 11. Spännande!
  Du har säkerligen klarat det galant!

  Kram Hannis

  SvaraRadera
 12. Men åh vad roligt! Och du är ju så duktig på att fota så klart att det gick bra! Men visst är det läskigt! Jag skulle fota ett bröllop i juni men sen blev det inte av, men jag hann drömma några mardrömmar innan ;-)

  SvaraRadera