måndag 15 juli 2013

Förvirrat, snurrigt och svårt ...

Jag har muttrat om teknik både en och två gånger den här semestern. Datorstrul ledde till ny dator, ny dator betyder nytt att lära sig och förvirrat blir det när man upptäcker att ens bilder ser helt olika ut i den gamla och i den nya datorn. Ännu mer förvirrat blir det när man bestämt sig för att överge skrivaren här hemma till förmån för beställda utskrifter från ett fotolabb och resultatet av det inte riktigt liknar vare sig den nya eller den gamla datorn. Då är det lätt att ställa sig frågan "Vem ska man egentligen lita på?" och frustrerat ge sig på att pilla med skärminställningar och svåra saker som att kalibrering bara för att sedan börja rannsaka sig själv och den där utskriftsbeställningen och då komma på att jag nog aldrig kryssade för att jag inte ville ha autokorrigering.  


Felet kan alltså ligga i det där missade krysset och då hjälper det ju inte att jag ändrar aldrig så många inställningar i datorn. Gaaah! Förvirrat, snurrigt och svårt tycker jag. Men inte bara svårt, attans roligt också och jag vill lära mig det här och jag vill bli nöjd med mina utskrifter så jag kämpar vidare och provar mig fram med nya utskrifter och håller tummarna för att det blir bättre den här gången. Och med en vecka kvar av semestern kan jag konstatera att jag redan har lärt mig massor med nytt när det gäller foto och dator under ledigheten och än finns ju lite ledig tid kvar att lära på.

Maria

9 kommentarer:

 1. Ja det är inte busenkelt att fatta teknik! Va du kämpar! Kram Sara

  SvaraRadera
 2. Håller med dig själv blir jag tokig när tekniken inte funkar. Jag måste också skaffa ny dator, men orkar inte riktigt ta tag i det :) Ha det bra i solen Karin

  SvaraRadera
 3. Tack för gullig kommentar och ja, visst vore det ett trevlig kalas. Gott!
  Men det här med teknik är inte alltid lätt.

  Ha en bra dag!
  /Melinda

  SvaraRadera
 4. Vad du är tapper! Jag blir så galen när det inte funkar! Kram!

  SvaraRadera
 5. Kämpa, kämpa! Detta fixar du! Det är jag helt övertygad om.
  Det är alltid kul att lära sig något nytt.
  Ha en härlig dag och fortsatt semestervecka.

  Kramar
  Lene

  SvaraRadera
 6. Oj så frustrerande med ett litet kryssmiss, men kämpa på så blir allt toppenbra tillslut

  kram kajsa

  Ps. Tårtan såg ju farligt god ut, så god att receptet redan är utskrivet :)

  SvaraRadera
 7. Du är en kämpe. Ja det är inte enkelt med ny dator. Blev själv frustrerad över så mycket nytt jag måste kämpa med. En dag blir det väl enklare får vi hoppas. Ha en fin dag Kram Pernilla

  SvaraRadera
 8. Teknikstrul kräver sin kvinna! Oj vad mycket tålamod man måste ha!

  Jag jobbar med teknikstrul varje dag hihi! Kanske svär man lite då och då, men sen när man "vinner" då är lyckan gjord :-D.

  Kram du kommer greja det!
  Malin

  SvaraRadera
 9. Ja det är lite surt med tekniken ibland, men skam den som ger sig. . . Kommer bli perfekt till sist ska du se. kram

  SvaraRadera