söndag 16 juni 2013

I balans ...

Att få ha hela huset för sig själv nästan en hel dag och bara skrota runt och småpyssla här och där är bästa avkopplingen för mig. De andra i familjen har varit iväg på sitt och jag har med radion och en sovande hund som sällskap ägnat dagen åt att bädda med rena sängkläder, torka dörrar och dörrkarmar, slänga ut trista blommor och sätta in lite nytt i vaser. Man skulle kunna säga att jag har städat men inte på det där trista "måste dammsuga och städa toaletterna fast jag egentligen varken har tid eller ork" sättet, utan på ett lugnt och behagligt sätt. På ett sätt som fått både mig och huset i balans.
Det bästa med den här sortens städning är att den faktiskt ger mer energi än den tar och jag tror minsann att det finns ork kvar för lite bakning också innan dagen är slut. En skön söndag helt enkelt!

Maria

17 kommentarer:

 1. Låter härligt!:)
  Jag är just nu själv hemma jag också, så jag virkar och tar det lugnt.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Låter som du har haft en underbar dag. Här börjar också huset bli i balans efter var fina student. Jag har pysslat lite med foton och nu är det faktiskt dax för symaskinen att få komma fram. Ha det bra Kram Pernilla

  SvaraRadera
 3. Precis så som du beskriver det tycker jag att städningen ska vara. Då är det en fröjd att städa. Jag avskyr "måstestädning".

  SvaraRadera
 4. Så skönt det låter med balans, det är ju det man strävar efter hela tiden och när man lyckas få till det är det bara så härligt.
  Ha en skön kväll!
  //bara anna
  annacecar.blogspot.com

  SvaraRadera
 5. Låter som en härlig söndag!
  Och den typen av städning är inte så kravfylld utan mer lustfylld, mitt problem är att jag sällan hinner kommer till njutningsstädningen - det är så många måstestädsaker att göra först:-(

  SvaraRadera
 6. Vilken fin och bra beskrivning. Håller med. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 7. Jag älskar det. De bästa stunderna. Jag gör de gärna med en ljudbok i öronen. Då mår jag som en prinsessa.

  SvaraRadera
 8. Så härligt det lät... så där vill jag också städa :)
  Låter som en riktigt bra söndag!

  kram kram Malin

  SvaraRadera
 9. Passar perfekt med en fika efter en städdag. Kramar Nilla

  SvaraRadera
 10. Låter som en perfekt dag!!

  SvaraRadera
 11. Såna dagar är så välbehövliga. Känns som att både huset och en själv får lite massage och ny energi :)
  Fika rådet var verkligen pricken över i:et.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 12. Härligt och vilken fin bukett, ha det bara bra Karin

  SvaraRadera
 13. Härligt med egentid, utan det klarar jag inte mig! Håller fortfarande på med utrensning här hemma och det känns inte heller som tråkig städning utan mer en rening, att bli av med saker man inte vill ha längre och som bara tar plats.

  SvaraRadera
 14. Egentid är ljuvligt lite då och då. Kram till dig

  SvaraRadera
 15. Vad härligt med en sån dag, tycker oxå om dom dagarna. Det ger så mycket energi, jag hoppas få den känslan imorgon när jag har lite egentid men det är en massa "måste" städ inför midsommar oxå..
  Ha fina veckan, kram

  SvaraRadera
 16. Låter underbart! Älskar mönstret på blomman på sista bilden.

  SvaraRadera
 17. Jag håller med dig Maria, sådan "städning" är rätt rogivande. Allra helst när man får göra den när man själv vill och inte att man måste. Det är nog då det blir lite tråkigt och jobbigt.
  Och som vanligt levererar du underbart fina bilder.

  Kramar
  Lene

  SvaraRadera