fredag 10 maj 2013

Det där med listor ...

När jag vill mycket, eller har mycket att göra, då skriver jag listor. Det där med listor kan man tycka olika om och jag vet att en del tycker att listor är stressande men för mig är det precis tvärt om. Listor över sådant jag vill göra, eller måste göra, hjälper mig att sortera och prioritera. När alla idéer far runt i huvudet kan det kännas lite mycket men nerpräntade på en bit papper får de en struktur som gör det lätt att ta tag i saker i rätt ordning. Just nu är huvudet fullt av trädgårdsidéer. Jag bläddrar i mina böcker, inspireras av bilder, ritar, tänker och skriver listor och känner mig så nöjd när något är klart och kan strykas. Måla dörrarna, klart. Två stora bambu vid pergolan, klart. Nya krukor på stora trädäcket, klart (fast det behövs ett par till ). 


Nästa sak på listan kräver lite bearbetning av maken, det är ju trots allt hans trädgård också ;) Och en helt annan sak, det där med glasögon på bild. Ofta ser jag ett par snygga glasögon på bilder, inte på människor då utan mer som en detalj i en fin bild. Därför kunde jag inte låta bli att falla för frestelsen att lägga ett par glasögon i min röra av trädgårdsböcker och listor men glasögonen är dotterns. Mina egna måste sitta på min näsa om det ska bli några bilder alls.


Önskar dig en fin fredag!

Maria

11 kommentarer:

 1. Listor det behöver jag också. Tycker det räven bra uppfinning!😊fräckt med glasögonen på bilden! Kram Pernilla

  SvaraRadera
 2. Jag är också en listälskare. Det känns precis som om jag har bättre koll på mig själv då...och det kan behövas ibland.

  SvaraRadera
 3. Jag gör också listor, tyvärr görs inte alltid allt på listorna. De ger dock en viss struktur och det är väldigt tillfredsställande att kunna stryka saker man gjort!:)
  Kram

  SvaraRadera
 4. Här har du en likadan till:) I morse satt jag och maken och pratade trädgårdsplanering också. Det kliar lite i trädgårdsfingrarna nu:) Kram Nilla

  SvaraRadera
 5. Visst blir bilden lite mer tilltalande med glasögon. Jag är så trött på att ta av och på hela tiden så snart får det bli ett par som alltid sitter på näsan. Kram Anita

  SvaraRadera
 6. Ja det gav verkligen något extra med glasögonen på fotot!

  SvaraRadera
 7. Jag gillar också glasögon på bild...:)

  Glömde svara dig innan (eller jag har ju det, fast på min blogg :))

  Sv; I det här fallet fotade jag i en miljö som var lätt skuggig emellanåt och solig ibland. Det fanns dessutom lite vind som tog tag i blommorna så hög slutartid gjorde ju inget. Jag använde bländarprioritet (AV)och skruvade upp iso lite. 400 är inget på min kamera som du vet och stundtals hade jag mycket högre. Slutartiden åkte alltså upp här automatiskt för att minska ljusinsläppet i kameran på de här bilderna. Hade det inte räckt så hade jag fått skruva ner iso igen, men jag har slutartid upp till 1/8000 att jobba med, så det räckte den här gången :)

  Kramen

  SvaraRadera
 8. Jag gör också listor, särskilt vid större middagar och annars när huvudet känns fullt, hehe!

  kramen

  SvaraRadera
 9. Här görs det också listor, speciellt om jag har mycket att göra eller om jag vill fixa lite här och där. Så skönt när man får stryka en punkt!!

  Melinda

  SvaraRadera
 10. Listor skapar plats för annat i huvudet tycker jag :-) Har jag skrivit ner det så slipper jag tänka på det om och om igen :-) Perfekt! Och... glasögon på foton gillas :-) Fast här får det bli solglasögon för jag har inga... än :-) Ha en go kväll!

  SvaraRadera
 11. Liter är skönt... så kan man tänka på annat :) Det ända jag behöver bli bättre på är att komma ihåg att kolla på listan *haha*
  Ja, du har rätt. Det är ofta glasögon på bild och du fick till det snyggt...som alltid när du fotar! Men att ha dem på är också jättesnyggt tycker jag *ler*

  kram kram Malin

  SvaraRadera