lördag 20 april 2013

Att gå på fotoutställning och ha en mysig lördag ...

Vissa saker har man en tendens att prata om att göra men sen får man liksom inte tummen loss att verkligen genomföra det av olika anledningar. Åtminstone har det varit så för mig och Kristina några gånger. Men idag tog vi oss äntligen iväg till Kulturen i Lund där de just nu visar EPA, en fotoutställning med den skånske fotografen Martin Bogren som följt några ungdomar och deras liv med EPA-traktorer.  
En utställning väl värd ett besök tycker jag som känner att bilderna lämnat kvar många tankar hos mig. Tankar på ungdomar, på hur ungdomar idag har det, mina egna ungdomar här hemma, deras vänner, deras liv. I utställningshallen fanns förutom fina foto även en trave med minst sagt slitna däck och några av bilderna vittnade om hur det har "burnats" ute på den skånska slätten. Däcktraven fascinerade också och förevigades förstås med kameran som var med på turen till Lund. Efter besöket på Kulturen fortsatte vi med en tur på stan och nu när lördagen snart är slut och jag dessutom hunnit med ett kalas under kvällen kan jag konstatera att jag haft en väldigt mysig lördag. Håller tummarna för att det även blir en mysig söndag.

Maria

5 kommentarer:

 1. Spännande med fotoutställning!:) Jag vet faktiskt inte om jag skulle vilja vara ungdom idag. Så mycket som var självklart för oss när vi var tonåringar är inte lika självklart idag.
  Är svårt att göra något åt situationen på jobbet, så därför satsar jag på att göra må-bra-saker på min fritid. Och då får städningen hamna långt ner på prio-listan. Lite skit i hörnen har ingen dött av!:)
  Kram

  SvaraRadera
 2. Lagom slitna däck!
  Fina bilder som alltid.
  Det kommer säkert bli en härlig söndag

  Kramar
  Lene

  SvaraRadera
 3. Känns som du har haft en härlig lördag, vilken skärpa du har fått till på däcken, Fint! Jag mår bättre idag. Så jag hoppas på en bra söndag . Solen skiner! Härligt. Ha en fin söndag
  Kram Pernilla

  SvaraRadera
 4. Så häftigt! och vilket ställe... snyggt ljus :)

  kram kram Malin

  SvaraRadera
 5. Åh, den utställningen har jag läst om!

  SvaraRadera