torsdag 14 mars 2013

Åtta saker du kanske inte visste om mig ...

Åtta saker du inte visste om mig, ja så började Sandra med bloggen Sveas ett inlägg för ett tag sedan. Hon hade antagit en utmaning om att skriva om just åtta saker som bloggläsarna kanske inte visste om henne och utmaningen skickades bl.a. vidare till mig. Att anta utmaningen kändes självklart, däremot var det inte självklart vad jag skulle skriva om. Efter lite funderande kommer här nu i alla fall åtta saker om mig och är det helt andra saker ni vill veta så kan ni ju alltid fråga.


1. Att jag älskar att pyssla, sy och fixa och dona med och i vårt hem tror jag att alla ni som läser min blogg har förstått. Det där pysslandet har alltid varit en del av mig. Som liten försökte jag tillverka egna skor med höga klackar av plywood och pappersrullar. När jag var tonåring sydde jag byxor till mig själv av blommiga lakan och nu grejar jag med allt möjligt från lampskärmar till att sy om kläder.

2. När det var dags att välja gymnasielinje hade jag planer på att låta den kreativa sidan få ta plats och jag tänkte mig något inom design och sömnad. Jag älskade tv-serien The House of Elliot och drömde om att sy Haute couture eller vackra teaterdräkter. Men jag blev skrämd av syon som påstod att beklädnadsteknisk  linje som jag först tänkt mig bara skulle leda till jobb som industrisömmerska och det hade jag inte alls några tankar på.  Så istället ...

3. ... valde jag, som många andra som inte visste vad de skulle bli när de blev stora, samhällsvetenskaplig linje som sedan ledde vidare till lärarhögskolan. Efter flera år som förskollärare har jag nu en specialpedagogexamen och arbetar som specialpedagog inom skolan och har precis, så sent som i måndags, börjat på en ny arbetsplats i ett resursteam. Spännande, spännande.

4. Vägen mot specialpedagogexamen innebar flera år av teoretiska studier parallellt med mitt arbete. Det fanns inte mycket tid för annat än studier och även om jag verkligen trivs med att studera och älskar att lära mig nytt så kändes det i perioder som att mina kreativa ådror var på väg att torka ut. På många sätt blev bloggen det som räddade kreativiteten och det är också bloggen som fått mitt fotointresse att växa ...

5. ... för av alla sätt att skapa på så är det fotografi som lockar mig mest just nu. Faktiskt lockar det så mycket att jag förra terminen valde att läsa en kurs i visuell kommunikation och nu håller på med en kurs i digitalbildbehandling. 

6. Jag har många många gånger drömt om, och drömmer väl fortfarande om jag ska vara ärlig, att starta något eget. Drömmarna har varit och är fortfarande spretiga och har berört allt från sömnad, inredning, café och butik. Men när det gäller sådana saker tar min praktiska och förnuftiga sida alltid överhanden, eller kan det kanske vara Jante som visar sig?,  och bromsar mig med resultatet att jag inte vågar satsa. Men det gör inget ...

7... för jag tror att drömmar uppfylls precis när de ska och att det är en mening med det mesta som händer i livet. Och alla drömmar behöver inte vara så storslagna att de innebär en ny karriär. För jag har flera drömmar som jag är fast besluten att förverkliga. En av dem håller jag på och förbereder och planerar för. En dröm som finns i den randiga skrivboken ...

8. ... nämligen drömmen om det finaste familjealbum man kan tänka sig. Ett familjealbum med bilder på mina nära och kära där alla bilder tagna av mig.


Ja kära bloggläsare, det här var lite om mig. Vill du kanske anta utmaningen och berätta åtta saker om dig? Jag lämnar det fritt fram för vem som att haka på utmaningen.

Maria

10 kommentarer:

 1. Det hade jag inte fattat att du är förskollärare! Samma här och jag har också funderat på att läsa specialpedagogik emellanåt.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Trevlig läsning! Jag har aldrig nnågonsin fotograferat innan, eller varit intresserad av det. men med bloggen har mitt intresse också växt och vi kanske är kurskamrater då för jag läser också digital bildbehandling (på distans)! :-D Ha en underbar torsdag!

  SvaraRadera
 3. Åh, vad fint!! Tack för att du antog utmaningen, så kul att få vera mer om dig!! Känner igen det där med syon... men jag latade till det och gick 2 årig social och fick sedan läsa på komvux och komvux igen för att läsa in det textila innan jag gick textillärarutbildningen (minus pedagogik) och insåg att jag ville göra något annat... Fin kväll på dig!

  SvaraRadera
 4. Hihi! Här har du en till som blev skrämd från beklädnads till samhälle istället av en syokonsulent som tyckte att med mina betyg skulle man inte läsa på en praktisk linje minsann...

  SvaraRadera
 5. Hejsan!Kul att läsa lite gran om dig. Ja, vem älskade inte Huset Elliot? Ha det bra Karin

  SvaraRadera
 6. 8 saker om dig som i och för sig inte direkt förvånar mig. Blev lite nyfiken på det du skrev om att starta eget..
  Idag slutade jag redan kl 12 så det har varit en helt ok dag.
  Ha det bra

  Kramar
  Lene

  SvaraRadera
 7. Vad kul att läsa lite om dig!!

  Att vara kreativ är ju ett måste, så skönt att du har fått bloggen till att boozta på din kreativa sida igen. Fotografera är ju så kul, så bra idé med familjealbumet...själv har jag varit dålig på fotodelen, men ökat på min pysseldel,...men skapa är ju roligt.

  Att starta eget..så kul, men jag känner som du, det där steget har inte tagits än, så det är väl inte rätt tid än

  ha en fantastisk helg

  kram kajsa

  SvaraRadera
 8. Kul att få veta lite mer om dig! Äldste sonen pluggar till förskollärare i Malmö.
  Jag som haft eget företag rätt länge känner att det skulle vara såå konstigt att vara anställd igen. För mig var det aldrig skrämmande att starta eget, det var liksom tänkt att det skulle vara så, är uppvuxen med föräldrar som hade företag.
  Ha en fortsatt trevlig fredag!
  Kram Camilla

  SvaraRadera
 9. Jag visste en del... Roligt att läsa!! Grattis till nytt jobb. Spännande!!! Många kramar från Annika

  SvaraRadera
 10. Kul och härlig läsning, din kreativa ådra får vi ju ta del av här i bloggen vilket är både spännande och roligt . Ha en fortsatt fin helg.

  SvaraRadera