söndag 13 januari 2013

Varm om hjärtat ...

Det händer att jag funderar på bloggandet och på bloggen Edith & Jags vara eller inte vara. Det händer att jag funderar på att kanske lägga ner bloggandet. Men nej, det kan jag bara inte göra. Bloggande ifrågasätts ibland, framställs som något ytligt, ett sätt att bara få bekräftelse, ett sätt att bara visa upp en välputsad sida av livet. Visst kan det vara så men bloggandet är också massor av glädje, värme och vänskap. För man får faktiskt vänner i bloggvärlden, vänner som man kanske aldrig kommer att träffa i det verkliga livet men som ändå finns där och genom kommentarer och mejl betyder mycket. Och alldeles varm om hjärtat blir man   när en sådan där fin bloggvän skickar ett brev med en vacker bild i, en bild som jag beundrat och önskat mig för dess fina färgers skull. Tack igen fina Malin!


Varm om hjärtat blir jag också när någon i bloggvärlden vill visa sin uppskattning och skickar en award som Kajsa med bloggen Le Petit Jardin gjorde för ett tag sedan. Med awarden följde ett antal frågor, och förlåt Kajsa jag glömde faktiskt att svara på dem men här kommer svaren.


Vilken är din favoritmånad på året? September, för då börjar hösten och för mig är tidig höst den bästa av årstider.
Vilken rätt är din favorit? Oj oj vad det är svårt att välja en favoriträtt. Jag vet faktiskt inte men jag äter gärna  rätter med pasta, kyckling och fisk.
Vad lyssnar du helst på? Just nu lyssnar jag mycket på Petra Marklunds album Inferno.
Hur ser din drömträdgård ut? Min drömträdgård till det här huset är stram, stilren men ändå frodigt grön med inslag av svart trä, betong och rost.
Vart skulle du vilja resa nästa gång? Till Gotland, och det kommer att bli verklighet till sommaren.
Vem skulle du vilja ha som middagssällskap för en kväll? Några fina tjejkompisar som jag träffar alldeles för sällan.
Vilket är ditt bästa recept på ett lyckat grillparty? Recept och recept, men ett lyckat grillparty måste innehålla tzatziki, grillspett och en god sallad med vattenmelon och fetaost.
Vilket är favoritplagget? Just nu är favoritplagget en grå klänning med trekvartsärm. Den är så bekväm att jag vill ha den på mig jämt.
Vad skulle du vilja bli när du blir stor eller har du nått drömmen? Inom det yrket jag har idag har jag på sätt och vis nått min dröm men det betyder inte att jag inte drömmer om att utvecklas inom andra områden, kreativa områden, som kanske skulle kunna få vara en del av arbetslivet någon gång.
Vad fascinerar dig? Livet och människor.

Det var lite om mig det. Med en award följer också uppmaningen att skicka den vidare, en uppmaning som jag den här gången väljer att hoppa över. Jag kan helt enkelt inte välja ut någon bland alla er som jag uppskattar så mycket. 

En stor kram till er alla!

Maria

13 kommentarer:

 1. Grattis till din award den är du och din fina blogg värd. Visst kan blogg världen vara ytlig och en putsad fasad, men så hittar man sina favoriter där man trivs får tips och gillar det man läser får njuta lite av härliga bilder och då är bloggvärlden både rolig och härlig, som här i ditt lilla kryp in. Ha en fin söndagskväll. Kram

  SvaraRadera
 2. Grattis! Klart du ska blogga vidare, din blogg är trevlig och fin. Jag tycker att bloggvärlden är fantastisk, där finns massor med inspiration och glädje. Tycker inte den är så ytlig, man vet ju att det finns andra sidor som inte visas upp så klart.Vilken fin bild du fick. Kraaaam Pia

  SvaraRadera
 3. Grattis till dig också och kul att läsa lite om dig också :) Jag håller verkligen med dig om att det är kul att "träffa" en massa nya trevliga vänner i genom bloggarna. Ha en bra söndagskväll och njut av den fina tavlan, Karin

  SvaraRadera
 4. Grattis vännen till din award. Den är du så väl värd!!!
  *ler* Jag blir glad att du blir glad :)

  kram kram Malin

  SvaraRadera
 5. Så bra att du vill fortsätta blogga. Tycker så mycket om din blogg. Och grattis till utmärkelsen :)

  SvaraRadera
 6. Grattis till din award! Förstår dina funderingar kring bloggandet, men det är nog riktigt sunt att tänka efter ibland vad man håller på med. Det blir extra roligt att fortsätta när man inser att det ger en massa värme och roliga, trivsamma kontakter.
  Roligt att du fortsätter!
  Kram
  Melodys matte

  SvaraRadera
 7. Du har så rätt, bloggvännerna är en stor glädjekälla och betyder något på riktigt! Ta väl hand om dig i vår kära du! Jag måste pausa bloggeriet ett tag på grund av tidsbrist bara, men rätt som det är tittar jag in igen. Kram!/Ulrika

  SvaraRadera
 8. Skönt att höra att du vill stanna kvar. Vi har haft ett tungt år,men för mig har bloggen varit positiv mitt i det tråkiga. Jag har fått vara kreativ och läst och tittat på allt vackert som finns hos alla duktig bloggare. Har ofta kommit på mig att jag sitter och ler när jag läser. Jag är inte så tekniska när det gäller datorer. Så med lite hjälp från er lär jag mig något nytt varje dag. Grattis till awarden!!
  Kram Anita

  SvaraRadera
 9. Tihi, hi....jag visste det ju. Jag visste att den skulle komma till dig, den fina bilden :)

  Visst är väl bloggvärlden något alldeles speciellt som är svårt att avvara när man har dykt in i den? Håller med dig!

  Kramar Kicki

  SvaraRadera
 10. Visst är den fantastik i många avseenden! :))
  Jag har blandannat en tävling just nu där du kan vinna priser från Nyblom Kollén om du gillar deras saker. Kram

  SvaraRadera
 11. Visst kan man ibland undra om sin bloggs vara eller inte vara....men när kommentarerna kommer, så blir man så glad och fortsätter ett slag till med sina nya fina bloggvänner
  Och du har en trevlig blogg och så var det kul och få en liten glimt av dig i svaren

  kram kajsa

  SvaraRadera
 12. Vilken gåva!!
  Förstår att du är nöjd med den vackra bilden=))

  Tavlorna gör man som en form av decoupage( stavas det så??)
  Arbetar i lager med decoupagelim och sen målar man in kanterna.
  Lite pilligt men roligt!
  Finns en länk till en manual i ett tidigare inlägg.

  Kram Hannis

  SvaraRadera