fredag 4 januari 2013

Välkommen in ...

En tonårings rum måste man respektera. Det är liksom inte okej att slita upp dörren hur som helst och bara dundra in. Nej, man måste knacka på och få tillåtelse att komma in, speciellt om man har kameran med sig och är ute efter en bild till bloggen. Idag sa dottern Välkommen in!
 
Sedan det här rummet syntes i sin helhet på bloggen sist så har det alltså genomgått en mini makeover med hjälp av några få nya saker, en del pysslande från min sida och lite omdisponering av mattor, bänkar och annat smått och gott här i huset. Tidigare hade vi ett svart tyg som fungerade som fondvägg vid sänggaveln. Det har tagits ner och vilken skillnad det gjorde för ljuset i rummet. På väggen finns nu i stället en tavellist med hemmapysslade tavlor och ett tyghjärta med tofs. På väggen vid sängens långsida finns också lite hemmapyssel. Två ramar har målats om, den ena får gapa tom och i den andra finns ett collage av bilder som dottern tagit. Ett litet I har dekorerats med papper som matchar kuddarna och just I är en viktig bokstav för den som bor i det här rummet. Ett livslevande litet gosedjur slog sig ner på mattan och ville också vara med på bild. Fröken Edith i ett nötskal.
 
På pallen står grenen som tidigare varit en plats för tygfåglar, nu pyntad med en liten ljusslinga. Burken ska fyllas med vackra stenar för att hålla grenen på plats och för att dölja batteridosan men det har vi faktiskt glömt att fixa. Och i fönstret står nu lampan som är gjord av två "pimpade" loppisfynd. Lampfoten fick nytt liv när den bytte färg från grönt till svart och lampskärmen blev nästan som en bakelse med vitt bomullstyg och bollfrans. Som någon anade så var det inte helt lätt att klä lampskärmen men det var väldigt roligt.
 
Trevlig fredag!
 
Maria 

12 kommentarer:

 1. Fint det blev!
  Är så sugen på att ta tag i vår dotters rum också, men det är det där med tiden.
  Ja, min lista innehåller både små och stora saker, men jag ska verkligen försöka lyckas med den!:)
  Kram

  SvaraRadera
 2. Vad fint det blev hos dottern! Superfin lampa du har fixat!
  Och vad söt vovve ni har ;) Ha en fin helg, kram Suss

  SvaraRadera
 3. Så fint och fräscht!
  Dessutom en så fin kompis på golvet!
  Trevlig helg önskar
  Melody och hennes matte

  SvaraRadera
 4. Hej ...läser att det är många som har problem att ladda upp bilder ikväll ( så det verkar inte bero på dig ) .

  ANg. Gotland så hyrde vi en stuga ( eller det var som en villa) av ngt som heter BONDESTUGAN .Jag tycker det var dyrt , men vi var många vuxna som bodde där så när vi delade på kostnaden så var det ok pris.

  Kram och hoppas det går bättre med bilderna imorgon.
  Pernilla

  SvaraRadera
 5. Sååå fint! Där skulle jag trivas ;)
  Problem att lägga in bilder? Jo, jag fick ringa experten (creando) och fick tipset att när det blir problem i explorer ... använd en annan webbläsare. Så nu har jag både firefox och Goole chrome, då fungerar det fint!

  lycka till vännen!

  kram kram Malin

  SvaraRadera
 6. SV: Ja, jag kommer med lite tips imorgon em om du vill ha :)
  Fotokurs, ska börja med att gå en på nätet nu och sen finns det en fotograf som har en fortsättningsutb inte långt ifrån där jag bor.. så om ett par mån ska jag gå den tänkte jag :) Måste smida medan järnet är varmt som de säger *ler*

  kram kram Malin

  SvaraRadera
 7. Mysigt och fint. Det känns så fräscht och luftigt med det vita nu efter allt julrött som varit.
  Kram Karin

  SvaraRadera
 8. Vad kul att fixa barnens rum! Fint blev det!
  Vi har fixat lilltjejens rum lite grann också och hon blev nöjd!
  Kram Helena

  SvaraRadera
 9. Sååå fint hon har det! Gillar färgerna och hela stilen som känns tonåring, men samtidigt lite vuxet. Tacka henne för titten!

  Kramar

  SvaraRadera
 10. Så fint det är - ett rum för en tonårstjej både stiligt mysigt och ombonat! Kram Sara

  SvaraRadera