lördag 22 december 2012

Lämna var plats i skönhet ...

I går kom det en tidig julklapp till mig, en bok som jag efter ett tips från finaste vännen bestämde mig för att ge till mig själv som en "njut av julledigheten klapp". Boken är Yoga med Malin av Malin Berghagen och vilken bok det är! Vackra stämningsfulla bilder, tänkvärd text, ja den är helt enkelt  mycket inspirerande. Boken är faktiskt så inspirerande att yogamattan som legat gömd i ett hörn av klädkammaren rullades ut i morse och medan resten av familjen ännu sov försökte jag få min stela kropp att utföra en rad solhälsningar. Det var länge sedan och det tog emot men kroppen mindes de flesta positionerna och efteråt kändes det riktigt bra. 
 

 
På flera ställen i boken finns visdomsord skrivna med vacker snirklig text men det som jag tog till mig direkt var några ord från inledningen. "Lämna var plats i skönhet." Så fint! Malin Berghagen skriver att det egentligen kan betyda samma sak som att städa och plocka undan efter sig men det låter så mycket vackrare att säga att man lämnar en plats i skönhet. Malin Berghagen skriver också om hur hon uppfylld av dessa ord en gång placerat små lappar lite här och var i hopp om att t.ex. hennes barn skulle inspireras av dem. Jag tror på ordets kraft och sådant inspireras jag väldigt mycket av så efter att ha städat hela huset, som definitivt inte lämnats i skönhet efter gårdagens paketinslagning, gjorde jag en liten skylt med just orden "Lämna var plats i skönhet" och placerade den på handfatet i badrummet.
 

 Tänk om den kan inspirera mina två tonåringar att torka upp tandkräm och annat kladd efter sig. Hoppas kan man ju alltid.
 
 
Maria
 
Ps. Jag hoppas att julstressen håller sig borta och att du som tittar in här har en fin lördag. I morgon är det årets sista Fotoutmaning vänner emellan, kanske ses vi då. Ds.

12 kommentarer:

 1. Jättefint inlägg!
  Låter som en intressant bok...

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Åh hoppas skylten gör nytta där i badrummet =)
  Fin var den hur som helst och boken verkar inspirerande.
  Hoppas du får en härlig jul. Kram Jenny

  SvaraRadera
 3. Åh vad fint! jag ska läsa den boken och visst är det finare med visdomsord än förmaningar.. Kraam pia

  SvaraRadera
 4. Fint det lät!:)
  Har aldrig provat yoga, men det kanske vore något.
  Vem skulle inte önska att barnen tog bort sådana fläckar i badrummet..., för att inte tala om alla kläder som dottern lägger överallt.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Fungerar de kloka orden på ungdomarna vill jag att du informerar mig
  :-)

  God jul

  SvaraRadera
 6. Yoga... Nja vetinte om det är min grej men tänkvärda ord! Tror vi ses imorgon, med det temat finns inga ursäkter! ;)

  SvaraRadera
 7. Vad nyfiken jag blev på denna bok nu:) vacker den verkar vara. Kram Nilla

  SvaraRadera
 8. Fin present, vacker oxå. Kanske man ska skaffa sig,,
  Ha fina kvällen, kram

  SvaraRadera
 9. God Jul från en Edith till en annan :)

  Kram/Madame Edith

  SvaraRadera
 10. Jag önskar dig en riktigt God Jul!

  SvaraRadera
 11. Vilken vacker bok! Jag har precis upptäckt yogan och känner att det gör mig riktigt gott. Fin liten tavla i badrummet med vackert citat ;)
  God jul!

  SvaraRadera
 12. Men o så söta ord!
  Jag har också yogat förr, ashtangayoga, och stelnat till igen. Kanske skulle jag köpa mig boken och rulla ut mattan igen. Har en av Petri Räisinän som beskriver rörelserna bra men din bok verkar vara lite vackrare att bläddra i. Tack för fin inspiration!
  Kram Linda

  SvaraRadera