lördag 29 december 2012

En härmapa med mustasch ...

Det finns vissa saker som jag bara inte förstår. Som det här med mustascher i inredningssammanhang t.ex. Å andra sidan, att jag inte förstår betyder ju inte att jag inte kan pyssla till en mustasch när dottern nu vill ha just en sådan på sin tavellist.
 
 
De där mustascherna kan man köpa på flera ställen och det finns sidor på nätet där du gratis kan printa ut en egen mustasch men i det här fallet är mustaschen varken köpt eller printad, den är målad. Skrivaren här hemma behöver nämligen nya färgpatroner och det är ju faktiskt riktigt mysigt att plocka fram färgburk och penslar och verkligen göra något för hand.

 
Inspiration till formen på mustaschen liksom inspirationen att skapa den med hjälp av färg och en schablon har jag hittat hos Pastill, en blogg där man kan hitta massor med inspiration. Man kan alltså säga att mustaschen är en Härmapa. När jag gjorde den ritade jag först en tjusigt svängd mustasch på papper, klippte ut den och använde den för att "dutta" en mustasch på ett papper som sedan ramats in.

 
När jag ändå var igång och gjorde en Härmapa med mustasch så passade jag på att göra ännu en. Den här Härmapan med inspiration från en print som finns hos Lagerhaus. You had me at hello. Även den har jag målat. Först drog jag tunna linjer på pappret, jag har nämligen mycket svårt att texta rakt utan linjer. Sen textade jag tunt med blyerts och målade sedan i bokstäverna med en tunn pensel. När färgen hade torkat suddade jag försiktigt bort mina stödlinjer och ramade in den lilla texten. Ramarna är förresten ommålade IKEA-ramar som fanns i mina gömmor. Så för inga pengar alls fick dottern nya tavlor till sitt rum. Det är riktigt bra det där med att hitta inspiration hos andra och sedan vara en Härmapa.
 
Vill du läsa fler inlägg från andra Härmapor? Titta då in hos Sveas, det ska jag göra om en stund. Först måste jag bara ge mig ut på jakt på lite pysselmaterial.
 
Trevlig lördag!
 
Maria
 

15 kommentarer:

 1. Mustascher är ju dö-käckt :-D Jättefina tavlor och tack för länkningen <3

  SvaraRadera
 2. Har också funderat kring mustascher ... Min väninna är helt insnöad på det - målade en på baksidan av sin mobiltelefon. What't the thing?! Aja - stilren hylla!! :)

  SvaraRadera
 3. Fina tavlor, även om jag heller inte fattat det där med mustascher!:)
  Kram

  SvaraRadera
 4. Superfina tavlor hon fått!! Kram Sara

  SvaraRadera
 5. Super snygga tavlor i all sin enkelhet .

  SvaraRadera
 6. Vi är inte alla lika duktiga härmapor som du, men härmapor är vi nog lite tillmans.
  Kram Anita

  SvaraRadera
 7. Gillar dina härmapor ;) Muchen är ju bara sååå läcker men texten har jag inte sett innan... Love it!!!

  Härligt att bli tänkt på *ler*

  Kram kram Malin

  SvaraRadera
 8. Snyggt!! Jag gillar mustacher, har haft en på min nyckelknippa i 4 år, nu är den skavt och sned men kvar sitter den! Jättekul att du vill vara med i Härmapan! :) God fortsättning och Gott slut! Kram Sandra

  SvaraRadera
 9. Det är kul att få skapa och det blev ju två fina tavlor dessutom

  Kram Kajsa

  SvaraRadera
 10. Så fint hon får det. En utmärkt mustasch säger jag!!! Snyggt jobbat. På butiken Tiger i Köpenhamn fanns hur mycket som helst med mustascher på. Tittade och kände, men är väl som dig...har lite svårt att haja grejen tror jag. Men visst ser jag att det är snyggt :)

  Kramar

  SvaraRadera
 11. Snyggt, bra att vara härmapa ibland:) Gott slut och tack för alla fina kommentarer hos mig. Ser fram emot att läsa din blogg 2013 också. kram Nilla

  SvaraRadera
 12. Så snyggt och härmapor gillar vi!:)
  Kram Jenny

  SvaraRadera
 13. Fina tavlor... Önskar dig ett gott nytt år och ser fram emot att följa dig vidare.. Kram

  SvaraRadera
 14. Jag vill önska dig ett Gott Nytt År och tacka för alla dina härliga ideer du bjuder oss på! Kram Anita

  SvaraRadera
 15. Det blev ju en riktigt snygg mustasch-tavla!

  Önskar dig ett fantastiskt nyårsfirande ikväll!
  Hoppas du får en fin start på det nya året!
  Kramar

  SvaraRadera