onsdag 5 september 2012

Pimpade hörlurar och lek med det nya objektivet ...

När jag kom hem från jobb idag föll blicken först på dotterns "pimpade" hörlurar som låg i hallen och sedan på kameran med det nya objektivet som låg framme i köket. Helt omöjligt att motstå en stunds lek med kameran och samtidigt ta bilder på ett pyssel att dela med er.
 
 
Att göra armband av smälta nabbipärlor har ju blivit poppis bland många pysslande bloggare och det har testats här hemma också. Men det här pysslet, att pimpa sina mobilhörlurar med nabbipärlor hade inte jag sett innan, men det hade min dotter snappat upp någonstans. Tålmodigt har hon och klippt upp pärlor med en liten spetsig sax för att sedan kunna klämma fast dem på sladden till hörlurarna. Resultatet blev både färgglatt och personligt tycker jag.

 
Och objektivet då? Ja efter att ha testat det nya objektivet på dessa pysselfoto kan jag konstatera att bilderna faktiskt blir skarpare än med det gamla och att det går att fotografera med ett väldigt kort skärpedjup. Känns som att vi kommer att bli bra kompisar, objektivet och jag.
 
Maria

16 kommentarer:

 1. ÅH, snyggpyssel. Och snyggbilder. Som alltid hos dig. Var har du köpt objektivet och vad fick du ge. Övertalningskampanjen måste starta här hemma för att ge resultat framåt våren.... :)

  Och tack för dina fina ord. Jag blir blank i ögonen.... :)

  Kramar Kicki

  SvaraRadera
 2. Tjusigt! Både pyssel och bilder :) Tack för gratulationen!

  SvaraRadera
 3. vad blev de för objektiv?? å va har du för kamera?? =)

  SvaraRadera
 4. Grattis i efterskott ! vilken fin present .

  Kram Pernilla På Piazzan

  SvaraRadera
 5. Pillpyssel!! Helt klart unikt!!

  SvaraRadera
 6. Älskar det där pysslet, har själv gjort det på mina hörlurar och det är både fint och smart eftersom sladdarna inte trasslar ihop sig.

  SvaraRadera
 7. Det där ska jag visa min dotter, något för henne:) kul att du märker skillnad med objektivet! Jag är fortfande dålig på att ställa in kameran manuellt så jag utnyttjar nog det inte fullt ut, men stortrivs med det. Kram Nilla

  SvaraRadera
 8. Tack! Nu vet jag hur dessa pärlor kommer på plats! Har undrat ett tag och tänkt, det är ju omöjligt, det går bara inte, men också tänkt, man klipper nog, fast det skulle väl synas i så fall........?/ Annika

  SvaraRadera
 9. Började direkt fundera på hur sjutton hon fick fast pärlorna! Tur att du talade om det. Vilket pilljobb, men snyggt.
  Kul med nytt objektiv också. Vill också ha det till min kamera.
  Kram

  SvaraRadera
 10. Tack snälla du för ett jättebra svar! Ska genast försöka byta mitt 1,8 mot 1,4! Vilket roligt pyssel din dotter kommit på! Men inte är dom pärlorna smältna i ugnen? Verkar jobbigt att klippa upp varje pärla!
  Kram Helena

  SvaraRadera
 11. Åh så fint med pärlorna! Vilket tålamod att sitta med sånt pilergöra! :-) Och fina bilder med nya objektivet!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 12. Jag tror inte att jag har SÅ mycket tålamod! Det tog nog mycket att ställa alla dessa pärlor på högkant för att smälta dem i ugnen vid armbandstillverkning :-D

  SvaraRadera
 13. Wow.... så vill jag också göra :)

  SvaraRadera
 14. Vilka läckra lurar..riktigt retro

  Kram Kajsa

  SvaraRadera