söndag 16 september 2012

Fotoutmaning vänner emellan - H2O

Jag vet inte hur många gånger jag gått ut för att hämta tidningen på morgonen och tänkt att jag bara måste fotografera daggkåporna utanför vår dörr. Daggkåporna som hör till mina absoluta favoriter i trädgården och som samlar vatten i små glittrande droppar. Men någon daggkåpefotografering har inte blivit av förrän nu. Det behövdes helt enkelt en Fotoutmaning vänner emellan med temat H2O för att få tummarna loss och faktiskt fotografera dem.




Tyvärr var inte vädergudarna riktigt på min sida när jag var redo med kameran. Det blåste halv storm och det var helt omöjligt att fokusera på blad som rörde sig precis hela tiden. Så försiktigt, för att inte skaka av dropparna, tog jag med några blad in för en liten fotostund.
 
Bladen placerades i min "fotolåda", en vit tyglåda avsedd för garderobsförvaring från IKEA, med ett svart tyg som bakgrund. Inspirerad av Malins superfina makrobilder hade jag egentligen tänkt använda mitt zoomobjektiv och närlins för att komma så nära dropparna som möjligt men det slutade med mitt 50 mm objektiv i stället. Att bilderna är svartvita är inte ett resultat av lek med pixlr;) Den här gången valde jag att testa kamerans inställning för svartvita bilder.

Det här är alltså mitt bidrag till temat H2O. Vill du se fler H2O bilder? Titta in till de här bloggarna som valt att vara med i vår fotoutmaning, Fotoutmaning vänner emellan.

A House With A view, ab imo pectore, Bara Sara, Creando,  Galenskap och lite allvar, Goda stunder - tokiga idéer, Hemma på sjuan, Johanna KaffepannaLantistantiz, Mamma med ambitioner, Maria syr och så vidare, Meam die,  Med liv och lust, Mitt hem är min borg, Mrs StenlundPantertantens passioner, Pastill, Sveas, Tant Emmas bravader, Trixyo och Queen of Kammebornia

Nu ska jag ta tag i söndagen med full fart. Jag har massor som jag vill hinna med. Titta in till alla er, rensa i ett skåp och så har jag fått en idé som jag bara måste testa.
 
Ha det fint!
 
Maria

22 kommentarer:

 1. Åh vad jättevackert!!! Helt magiskt med vattendroppar!!! Och snyggt med svartvitt också! Jag gör mitt inlägg lite senare idag när jag kommer hem från en utflykt:))

  Kraaaaaaaaaaaaam aka

  SvaraRadera
 2. Så vackert med daggdroppar. Ser ut som utspridda pårlor. O, vad jag blev nyfiken på din idé. Kram

  SvaraRadera
 3. Du glömde lägga till mig i listan. Ja tänkte va me idag. Inlägget kommer lite senare idag :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. här är min länk till mitt inlägg: http://trixiyo.blogspot.se/2012/09/fotoutmaning-h2o.html

   Radera
 4. Så magiskt vackert :)
  Kika in i min blogg. Lämnade ett tidigt bidrag sent igår kväll!
  Kram!

  SvaraRadera
 5. Vackert vackert! Extra fint med svartvita foton!

  SvaraRadera
 6. Nu ska jag också gå ut och fotografera vatten! Tack för fina bilder och inspiration! Kram!

  SvaraRadera
 7. Vattendroppar är verkligen vackra och du fångade dem riktigt fint!

  SvaraRadera
 8. Fast när jag såg dina bilder vet jag inte om det är någon idé. Supersnygga!

  SvaraRadera
 9. Svart/vit, så läckert!!! Daggkåpa är så vackert med deras taggiga blad. Snyggt fotat. Gillar dina 50 mm foton!! *ler* Du förvanade mig ju i en kommentar och jag var såå nyfiken ;)

  Tack fina du, det är sååå roligt att du inspirerats.

  Ha en fortsatt fin söndag.

  kram kram Malin

  SvaraRadera
 10. Äntligen är jag med!

  http://queenofkammebornia.se/2012/september/vatten.html

  SvaraRadera
 11. Jättevackra droppar på daggkåpebladet. Kram Pia

  SvaraRadera
 12. Så vackra bilder. Har faktiskt inte testat kamerans eget svart-vitt-läge någon gång. Och ja, Malin är otroligt duktig på närbilder och särskilt vattendroppar :)

  Kramar

  SvaraRadera
 13. Vattendroppar är aldrig så vackra som på daggkåpor!

  SvaraRadera
 14. Jag håller med dig om att daggkåporna är såååå fina med sina droppar!!! I svart-vitt var verkligen jättesnyggt, attan vilken fotograf du har blivit, du kanske skulle sadla om!

  Ha det gott och mysig måndag till dig!

  Kramiz Veronica

  SvaraRadera
 15. Jättefina bilder, svartvitt är så snyggt! Tack för en rolig och bra utmaning.

  SvaraRadera
 16. Vilka vackra foton! Kul med fotobox, ska undersöka det mer. Jag har just en sån där garderobslåda från ikea som jag gissar att du också har, ska prova den till mina smycken som jag tycker kan vara ganska svårfotade. Tyvärr fick jag inte till något bidrag idag. Ibland går det bara inte.. Kram

  SvaraRadera
 17. Wow vilka vackra bilder! Du är jätteduktig med kameran!
  Kram!

  SvaraRadera
 18. Åh vilka vackra bilder som en tavla !

  SvaraRadera
 19. Fy så sen jag är =)
  Men jag vill också vara med.....

  SvaraRadera